Властите в Шанхай наложиха карантина на две от най-известните болници

...
Властите в Шанхай наложиха карантина на две от най-известните болници
Коментари Харесай

Две болници под карантина в Шанхай, след като откриха огнище на коронавирус

Властите в Шанхай постановиха карантина на две от най-известните лечебни заведения в Китай, откакто там бяха открити нови случаи на ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Амбулаторният банкет в Университетския център за лекуване на онкологични болести " Фудан " и болница " Ренджи " беше прекратен, добавя Българска телеграфна агенция.

Болниците бяха сложени под изолираност дружно с някои околни жилищни региони.

След месеци на потушаване на дребни клъстъри посредством всеобщо тестване, изолираност и ограничения за обществена отдалеченост, Китай претърпява растеж на огнищата на вируса тази зима най-много в студените северни елементи на страната. Националната здравна комисия заяви през днешния ден за вписване на още 103 новозаразени за последните 24 часа.

Карантини бяха въведени също в елементи на столицата Пекин и други градове след разкриване на огнища на ковид. Училищните занятия завършват по-рано, а жителите са посъветвани да си останат вкъщи за празниците за настъпването на лунната Нова година идния месец. Китай се надява доникъде на февруари да имунизира против ковид 50 милиона души.

В Шанхай през днешния ден бяха регистрирани шест нови случая на COVID-19. Двете локални лечебни заведения бяха сложени под карантина, откакто в тях бяха открити хипотетични случаи през вчерашния ден и оня ден. Засега не е известно, дали има още нови случаи на ковид, свързани с лечебните заведения.

Провинция Хейлунцзян в северната част на страната записва 47 нови случая, следвана от провинция Цзилин с 19 и провинция Хъбей с 18. В столицата Пекин са открити три нови случая на ковид.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР