Властите в Русия взеха странно решение, което обаче едва ли

...
Властите в Русия взеха странно решение, което обаче едва ли
Коментари Харесай

Прибраха паспортите на руските чиновници, за да не пътуват в чужбина

Властите в Русия взеха необичайно решение, което обаче надали изненадва някой.

След началото на войната в Украйна доста от съветските служители и чиновници в държавни компании са задължени да предадат интернационалните си паспорти, с цел да не могат да пътуват в чужбина. Това разкри екипът за проверяваща публицистика на радио " Свобода " и телевизия " Настоящее время ".

Чиновниците предават паспортите си " за предпазване " - или на ФСБ, или на специфичен отдел на работното място, написа

Има случаи, при които държавни чиновници са " посъветвани " да подадат оставка, тъй като не са предали  " за предпазване " паспортите си.

На служителите постоянно се " предлага " да не пътуват в чужбина. Допускат се изключения за страни като Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан.  

Оказва се, че официално няма единно предписание или правилник за ограничение на пътуванията на съветски държавни чиновници в чужбина. Министерствата, да вземем за пример, от време на време ползват " самостоятелен метод ": на някои чиновници се позволява да пътуват " по уважителни аргументи ", на други - дори да идат до Обединените арабски емирства, само че при наложителното изискване да напишат доклад какво са правили там, когато се върнат в Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР