Властите в Китай налагат по-строги ограничения върху износа на маски

...
Властите в Китай налагат по-строги ограничения върху износа на маски
Коментари Харесай

Китай се засрами заради маските

Властите в Китай постановат по-строги ограничавания върху износа на маски и други средства за персонална отбрана, изисквайки пратките да минават наложителни митнически инспекции, съобщи Ройтерс.

Новите правила, които влизат в действие неотложно, са следващият опит на Китай да балансира сред мощното търсене от целия свят на защитни средства против разпространяването на COVID-19 и нуждата да подсигурява, че производители и търговци няма да наводнят пазара с несертифицирани или негодни артикули.

Някои държавни управления и лечебни заведения към този момент се оплакаха, че средствата за персонална отбрана, които са получили от Китай, са неизползваеми.

Нидерландските управляващи да вземем за пример изтеглиха десетки хиляди маски, получени от Китай, защото те не са покрили стандартите за качество.

Китайските управляващи по-рано този месец вкараха условие експортьорите на маски да показват документи, че продуктите им са регистрирани за продажба на китайския пазар и дават отговор на стандартите в страната вносител.

Според специалисти новите инспекции обаче могат да удължат процедурата за утвърждение на партидите за експорт с дни или даже седмици.

С разпространяването на ковид и острата потребност от защитни маски и облекло компании Луи Вюитон Моет Хенеси (LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy) и Икеа (IKEA) пуснаха индустриални линии, с цел да оказват помощ да се отговори на търсенето, както и хиляди дребни и междинни предприятия в Китай.

Много от новите производители обаче имат дребен опит в производството на артикули за медицински цели и идват от браншове, които не са свързани със опазването на здравето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР