Властите в Казахстан са задържали руски експерт по киберсигурността, който

...
Властите в Казахстан са задържали руски експерт по киберсигурността, който
Коментари Харесай

Топ хакер, издирван и от САЩ, и от Русия, е задържан в Казахстан

Властите в Казахстан са задържали съветски специалист по киберсигурността, който е търсен и от Съединени американски щати, и от Русия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията цитира информация от неговата компания, съгласно която от Вашингтон търсят задържания, а от Москва също са поискали изгонването му.

Става въпрос за Никита Кислицин, началник на един от отделите на рускdта компания за киберсигурност F.A.C.C.T., който е някогашен основен редактор на списание „ Хакер “. Той е бил арестуван в Казахстан на 22 юни.

Казахстанските управляващи разискват поисканата от Съединените американски щати екстрадиция, показва новинарската организация, като цитира компанията F.A.C.C.T.

Според компанията шеф на Кислицин обвиняванията против него датират от времето му на публицист и самостоятелен откривател.

Отделно от това съветският вестник „ Ведомости “ оповестява, че московски съд е разпоредил задочния арест на Кислицин по обвинявания в неоторизиран достъп до цифрова информация. Съответно и Русия е поискала неговата екстрадиция.

РИА Новости пък цитира съветското консулство в Казахстан. Оттам са помолили Астана да не бърза с екстрадицията на Никита Кислицин в Съединени американски щати.

F.A.C.C.T. се отдели от основаната в Сингапур компания за киберсигурност Group-IB, откъдето отхвърлиха пред Ройтерс да са забъркани по какъвто и да е метод в следствието.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР