Властите в Казахстан могат да се справят сами с размириците

...
Властите в Казахстан могат да се справят сами с размириците
Коментари Харесай

САЩ призоваха Казахстан да спазва правата на протестиращите

Властите в Казахстан могат да се оправят сами с размириците в страната, без присъединяване на Организацията на контракта за групова сигурност. Това заяви държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, представен от БГНЕС.

„ По отношение на ОДКБ имаме въпроси по отношение на естеството на настояването на Казахстан за незабавна помощ: за какво е отправено. Ние се стремим да получим повече информация по този въпрос. Струва ми се, че управляващите и държавното управление на Казахстан сигурно имат капацитет, който разрешава вярно да се оправят със обстановката с митингите, да се направи това при ценене на правата на протестиращите, като в същото време се поддържа законността и реда “, сподели Блинкен.
Осъден някогашен банкер в заточение се разгласи за водач на митингите в Казахстан
Казахстанският опозиционер и някогашен основен изпълнителен шеф на Българска телеграфна агенция Банк Мухтар Аблязов, който получи политическо леговище във Франция...
Прочети повече
„ Така че не е ясно за какво водачите на страната усещат потребност от каквато и да е външна помощ “, попита държавният секретар.

Съединени американски щати приканват казахстанските управляващи да работят съразмерно на заканите и да зачитат правата на протестиращите, съобщи Блинкен.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР