Властите в Катар заявиха, че е твърде рано да започнат

...
Властите в Катар заявиха, че е твърде рано да започнат
Коментари Харесай

Катар: Рано е за разговори Израел

Властите в Катар обявиха, че е прекомерно рано да стартират посреднически договаряния за евентуална замяна на заложници сред Израел и „ Хамас “ , откакто ислямистите взеха към 150 заложници при шокираща офанзива през уикенда, заяви Агенция Франс Прес.

Израел не очакваше такова координирано сухопътно, въздушно и морско нахлуване от Газа, при което стотици екстремисти щурмуваха границата в събота, преди да стартират кървава офанзива, при която бяха убити повече от 900 души.

Говорителят на катарското външно министерство Маджед бин Мохамед Ал-Ансари сподели, че е „ прекомерно рано “ за ходатайство, когато беше запитан за вероятностите за евентуална замяна на заложници. Притесненията за сигурността на отвлечените в Газа се усилиха неведнъж, след като „ Хамас “ заплаши да стартира да екзекутира заложници, в случай че Израел извърши въздушни удари против Газа без авансово предизвестие. Израел стартира свирепа ответна бомбардировка против цели на „ Хамас “ в Газа. Официални лица споделят, че минимум 687 души са били убити.

В понеделник осведомен източник сподели за Агенция Франс Прес, че Катар управлява напъните за договаряния за замяна на заложници, като договарянията реализират " прочут прогрес ".

По-късно същия ден външният министър на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал-Тани организира диалог с иранския си сътрудник Хосейн Амир-Абдолахиан, чието държавно управление е покровител на „ Хамас “.

„ Обсъдихме с всички, с които се свързахме, нуждата от ограничение на тази ескалация в границите на актуалните параметри, с цел да не се трансформира тя в районна борба с други страни “, сподели представителят на министерството, изразявай-ки особена угриженост по отношение на обстановката в Южен Ливан.

Катар, който е хазаин на политически офис на „ Хамас “ повече от десетилетие, даде милиони долари финансова помощ на Газа. В края на предишния месец Катар и Египет бяха медиатори за сключването на договорка между „ Хамас “ и Израел, съгласно която граничните пунктове сред Газа и Израел бяха отворени още веднъж. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР