Властите в ивицата Газа съобщиха, че броят на убитите в

...
Властите в ивицата Газа съобщиха, че броят на убитите в
Коментари Харесай

14 854 са вече убитите в ивицата Газа, съобщиха палестинските власти

Властите в линията Газа оповестиха, че броят на убитите в палестинския анклав от 7 октомври насам към този момент е 14 854, а ранените са към 36 000, съобщи ДПА. По-голямата част от жертвите са деца, младежи и дами. Хиляди към момента са в неопределеност.

ДПА отбелязва, че данните не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник. Според специфичен представител на Организация на обединените нации в района обаче, действителните смъртни случаи са минали 16 хиляди души по-рано тази седмица. 

При офанзивата на " Хамас " против Южен Израел на 7 октомври бяха убити над 1200 души, в това число към 850 цивилни, добавя Ройтерс. Над 200 души, измежду които чужденци, бяха взети за заложници и откарани в линията Газа.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР