Властите в Испания се надяват, че след 26 април страната

...
Властите в Испания се надяват, че след 26 април страната
Коментари Харесай

Испания се готви за връщане към нормалното - и там ще има проучване с масов тест

Властите в Испания се надяват, че след 26 април страната ще може последователно да се върне към естествения метод на живот след блокадата поради ковид, съобщи министърът на финансите Мария Хесус Монтеро.
На 9 април Народното събрание на страната би трябвало да удължи периода на прелюдия на 14 март режим на изключително състояние до 26 април.
След 26 април жителите ще могат да стартират да се връщат към естествения темп на живот, съобщи Монтеро в изявление за телевизия " Антена 3 ". По-рано министър председателят на страната Педро Санчес позволи опцията ограничаващите ограничения да бъдат продължени и след тази дата, само че по отношение на популацията и бизнеса те ще бъдат смекчени последователно.
Както заяви Монтеро, от края на април хората ще могат да се върнат " по улиците и площадите ", макар че ще би трябвало да се преценяват с разработваните от държавното управление правила. Краят на карантината ще се управлява, с цел да няма непредвиден пик при вероятно връщане на болестта.
" Ще бъдат дадени ясни указания какво може и какво не трябва да вършат жителите ", акцентира тя.
Министерството на здравеопазването на Испания взе решение да организира тесттове на популацията на инцидентен принцип, с цел да разбере какво е действителното разпространяване на COVID-19 в страната. Ще бъдат тествани 60 000 души.
Част от опозиционните партии подложиха на подозрение броя на смъртните случаи, които, съгласно тях, били мощно занижени. Министърът на опазването на здравето отхвърли тези обвинявания и съобщи, че отчетността на смъртните случаи от ковид в Испания " е една от най-строгите в Европа ". Всеки човек, който е тестван позитивно и по-късно е умрял, се води умрял от ковид, сподели Монтеро.
Испания е на второ място по брой регистрирани случаи на заразяване с ковид след Съединени американски щати и по брой на смъртните случаи след Италия. Броят на инфектираните с COVID-19 в страната са повече от 146 000, а умрелите вследствие затруднения са 14 555. През последните дни се следи закъснение на разпространяването на болестта.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 8 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР