Властите в Ирак отново прекъснаха тази нощ изцяло интернет в

...
Властите в Ирак отново прекъснаха тази нощ изцяло интернет в
Коментари Харесай

Нови сблъсъци и жертви в Ирак, властите прекъснаха интернет в Багдад и южните региони

Властите в Ирак още веднъж прекъснаха тази нощ напълно интернет в Багдад и южните райони, обхванати от протестното придвижване, след вчерашните конфликти в столицата, в това число край здания на държавната администрация, съобщи Франс прес.

Според неправителственото съдружие " НетБлокс ", настоящо в областта на киберсигурността, " това ново спиране е най-тежкото ограничаване в телекомуникациите, наложено от иракското държавно управление от началото на демонстрациите " на 1 октомври.

Откакто бе възобновено на 24 октомври, протестното придвижване в страната, настояващо за " рухване на режима ", добива тип на гражданско непокорство, показва Агенция Франс Прес и напомня за насилието, съпроводило вчерашните прояви.

Най-малко петима протестиращи и чиновник на силите за сигурност са починали при вчерашните конфликти в Багдад. Това оповестиха поискали анонимност иракски представители от сферата на сигурността и здравните органи. По думите им 60 души са ранени, съобщи Асошиейтед прес.

Те са убити в конфликти в центъра на Багдад. Там антиправителствени стачкуващи минаха по един от основните мостове на р. Тигър, откакто силите за сигурност се пробваха да ги спрат, и се насочиха към региона на държавните институции, прочут като Зелената зона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР