Властите в град Купянск, Североизточна Украйна, наредиха днес задължителна евакуация

...
Властите в град Купянск, Североизточна Украйна, наредиха днес задължителна евакуация
Коментари Харесай

Евакуират украинския град Купянск заради настъплението на руснаците

Властите в град Купянск, Североизточна Украйна, подредиха през днешния ден наложителна евакуация за жителите му на фона на настъплението на съветската войска, която от няколко дни твърди, че напредва в тази посока, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Като се има поради тежката обстановка в региона на сигурността и увеличението на броя на обстрелите... може да се изтеглите на по-безопасно място ", уточни в канала си в " Телеграм " администрацията на този град, чието население преди войната наброяваше почти 25 000 поданици.

През септември украинските сили съумяха да си върнат при контраатака контрола над Купянск, високомерен от Русия при започване на нашествието й в страната през февруари предходната година, отбелязва Агенция Франс Прес.

Според съответната заповед, подписана от ръководителя на военната администрация на града, Андрий Конашевич, наложителната евакуация е в действие за обитаемоте места Купянск, Заоскилия, Кившаровка и Купянск-Вузлови. В същия регион наложителната евакуация важи и за обитаемоте места Дворичанское, Петропавловка, и отчасти за Кондрашовка и Кириловка, показва Укринформ.

Градската администрация на Купянск приканва жителите да не подценяват своята сигурност.

Руската войска разгласи през днешния ден, че е " подобрила позициите си " в Североизточна Украйна в регион, където от няколко седмици организира нахлуване и откъдето беше изтласкана преди година от украинските сили.

" В посока Купянск щурмовите елементи на бойните групи " Запад " по време на настъпателни дейности усъвършенстваха позициите си в предната линия на фронта ", се споделя в ежедневната сводка на съветското министерство на защитата, представена от Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР