Властите в Германия официално дадоха разрешение за подновяването на сезона

...
Властите в Германия официално дадоха разрешение за подновяването на сезона
Коментари Харесай

Официално: Бундеслигата се завръща през втората половина на май

Властите в Германия публично дадоха позволение за подновяването на сезона в локалното състезание. Това може да се случи през втората половина на май, като Германската футболна лига има правото да избере дата. Очаква се това да бъде или 15 май, или 22 май. За на следващия ден е планувана виртуална среща с клубовете, на която ще се избере дата и ще се обсъдят детайлите. Сигурно е, че по стадионите няма да има аудитория. Това ще бъде първото значимо състезание в Европа, което ще се завърне.

До края на шампионатите в Първа и Втора Бундеслига има по 9 кръга, както и единствено три мача в шампионата за Купата на Германия. Ако проектът се извърши без проблеми, сезонът може би ще приключи най-късно при започване на юли. Има даже концепция шампионатът да завърши още до 21 юни, а седмица по-късно да е финалът за купата.

По-рано през днешния ден канцлерът Ангела Маркел разгласи разхлабване на ограниченията против COVID-19. Футболните тимове от много време насам имаха позволение за тренировки и по тази причина са напред с подготовката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР