Властите в Брюксел са решили до второ нареждане да затворят

...
Властите в Брюксел са решили до второ нареждане да затворят
Коментари Харесай

Брюксел отново забранява проституцията като противоепидемична мярка

Властите в Брюксел са решили до второ разпореждане да затворят обществените домове и да забранят уличната проституция, оповестиха локални медии. Мярката се постанова като част от напъните за ограничение на епидемията от Covid-19.

В края на юни проститутките в града получиха още веднъж правото да работят, откакто се наложи да пресечен през март при експлоадирането на епидемията. Миналата година Белгийската национална банка заяви, че е подложен нов връх на годишните разноски за проституция в страната и за 2018 година за тази цел са били изхарчени над един милиард евро.

Местни медии означават, че предстоящото икономическо възобновяване от първичните противоепидемични ограничения ще бъде постепенно и мъчно. Според показаните данни потреблението в Белгия е намаляло с десетина % спрямо 2019 година, като при почивките спадът е над 50 на 100, а при превоза е към 20 на 100.

До през днешния ден в страната с новата болест са били инфектирани над 115 хиляди души, а жертвите доближиха 9987, сочат данните. В последните седмици един от 10 изследвани се оказва инфектиран, а в Брюксел са една трета от новооткритите случаи.

Макар броят на инфектираните дневно да доближава още веднъж нивата от март, броят на смъртните случаи е незабележим на фона на известията за 200-300 жертви на ден през март и април.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР