Властите в Бразилия ще вземат мерки срещу крайноденсните след размириците

...
Властите в Бразилия ще вземат мерки срещу крайноденсните след размириците
Коментари Харесай

След размириците в Бразилия: Властите взимат мерки срещу крайнодесните


Властите в Бразилия ще вземат ограничения против крайноденсните след размириците в неделя, които се дефинират като опит за прелом. Президентът Лула да Силва събра в столицата водачите на законодателната и правосъдната власт.

Привърженици на предходния държавен глава – крайнодесния, щурмуваха Конгреса и други публични здания на 8 януари. Това се случи седмица след встъпването в служба на левия президент .

Съдията от Върховния съд Алешандри де Мораис подреди през вчерашния ден да бъдат развалени лагерите на протестиращите до 24 часа. Той разпореди също хотелите в столицата да дават имената на своите посетители и прикани полицията да употребява камерите за наблюдаване и обществените мрежи за търсене на участниците в протеста.

Тази нощ десетки хиляди стачкуваха в разнообразни градове на Бразилия против безредиците от уикенда и в поддръжка на президента Да Силва. Те желаеха правдивост за уредниците им.

Засилват се и апелите Съединени американски щати да екстрадират Болсонаро, който напусна Бразилия 2 дни преди наследникът му да поеме президентския пост, и сега е във Флорида.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР