Властите в Бразилия обявиха извънредно положение за срок от 180

...
Властите в Бразилия обявиха извънредно положение за срок от 180
Коментари Харесай

6 месеца извънредно положение в Бразилия заради птичия грип

Властите в Бразилия оповестиха изключително състояние за период от 180 дни в отговор на първото в страната засичане на вирус на инфлуенца измежду дивите птици, заяви Българска телеграфна агенция. Става въпрос за високопатогенния вирус на птичи грип H5N1.

Бразилия, която е най-големият експортьор на пилешко месо в света с продажби на стойност 9,7 милиарда $ през предходната година, до момента е удостоверила осем случая на този вирус при диви птици. От тях седем са в щата Еспирито Санто и един в щата Рио де Жанейро.

Министерството на земеделието на страната заяви, че е основало център за незабавни интервенции, който да координира, възнамерява и прави оценка „ националните дейности, свързани с птичия грип “.

Засега мярката не води до възбрана на търговията. При открити случаи на птичи грип във плантация обаче ще бъдат умъртвявани всички животни вътре, а може да се стигне и до търговски ограничавания от страна на страните вносителки.

Ситуацията се смята за сериозна, защото в някои прилежащи южноамерикански страни птичият грип при дивите птици е довел до преместване на болестта във фермите.

Към момента всички взети проби от хора за птичи грип са негативни.

Етикети: Бразилияптичи грип

Свързани изявления

 фотография: BGNES/ EPA/ANTONIO PEDRO SANTOS

Бразилският президент прикани за мир в Украйна

26.04.23 06:52 0

Бразилският президент Лула да Силва се разгласи срещу съветската инвазия в Украйна и разгласи дейностите там

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР