Властите в Белгия успяха да осуетят планираното блокиране на Брюксел

...
Властите в Белгия успяха да осуетят планираното блокиране на Брюксел
Коментари Харесай

Брюксел осуети Конвоя на свободата, протестиращите се насочват към Страсбург?

Властите в Белгия съумяха да осуетят плануваното блокиране на Брюксел от по този начин наречения " Конвой на свободата ". Малка група от протестиращи против въведените поради пандемията ограничавания въпреки всичко се събра наоколо до европейските институции. Протестът не беше позволен, а полицията не позволи в белгийската столица нахлуване на колите от конвоя, който потегли от прилежаща Франция.

От рано сутринта белгийската полиция предприе засилен надзор на трафика към Брюксел. Целта беше да се попречи на протестиращи, насочили се с разнообразни транспортни средства към белгийската столица. По време на час пик сутринта полицията затвори някои пътни платна на автомагистрали и наложи ограничавания на скоростта. Сериозни ограничения за сигурност бяха въведени към европейските институции в Брюксел, а полицията арестува няколко души със неразрешени предмети като ножове. Очакваха се доста камиони да дойдат в Белгия от Франция, а силите на реда се притесняваха от повтаряне на конфликтите в Париж през уикенда, когато полицията употребява сълзотворен газ против протестиращи на Шанз-Елизе.
Властите в Европа се готвят да не разрешат Конвоят на свободата да премине в безредици
Париж се приготвя през днешния ден (11 февруари) за идването на стачкуващи от разнообразни краища на Франция, които ще вземат участие в оповестения по при...
Прочети повече
Междувременно в обществените мрежи се появиха известия, че стачкуващите имат намерение да се насочат към Страсбург след Брюксел. От Европейския парламент в Страсбург, който има пленарно съвещание, към този момент оповестиха, че всяка неразрешена проява ще бъде осуетена, съобщи 24 часа.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР