Властите в България не допуснаха провеждането на т.нар. Луковмарш“ –

...
Властите в България не допуснаха провеждането на т.нар. Луковмарш“ –
Коментари Харесай

Главният прокурор с благодарност към институциите за недопускането на „Луковмарш“

Властите в България не позволиха провеждането на така наречен „ Луковмарш “ – демонстрационна демонстрация на езика на омразата, несъвместима с полезностите и обичаите на българското общество, създаваща разцепление и предизвикваща непоносимост.

След сезиране от страна на Върховна административна прокуратура, органите на Министерство на вътрешните работи и на Столична община, започнаха дейности по недопускане на факелно шествие в центъра на гр. София, като по този начин улиците на българската столица не бяха превърнати в сцена за изява на интернационален екстремизъм.

В тази връзка основният прокурор Иван Гешев благодари за напъните на виновните институции, предотвратили провеждането на антисемитската демонстрация.  „ В навечерието на 80-та годишнина от спасяването на българските евреи, България не позволи провеждането на антидемократична демонстрация като Луковмарш. Благодаря на зам.-гл.прокурор Пиронева, на кмета на София Фандъкова, на министър Демерджиев и на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи и ДАНС “, написа в профила си в Туитър основният прокурор.  

Ден по-рано, в свое послание, Иван Гешев прикани още: „ ние помним и не би трябвало да забравяме времето, когато българите се сплотяват и опълчват на най-голямото изтребване на хора в човешката история. Само тъй като са разнообразни или имат разнообразни убеждения. В годишнината от спасението на българските евреи дано не забравяме, че нашите предшественици са съумели да запазят живота им и да ги спасят от хитлеристките концлагери и газови камери. Успели са, тъй като обединени са отхвърлили омразата и тъй като са знаели, че законът би трябвало да е идентичен за всички, без значение от етнос и вяра. Забравили омразата, от която за жалост не можем да се отърсим. Омраза, предавана и през днешния ден от така наречен Луковмарш,  която циклично ни връща обратно “.

Срещу провеждането на „ Луковмарш “ в навечерието на отбелязването на 80-та годишнина от спасяването на българските евреи, тази година се оповестиха редица интернационалните и български еврейски организации, правозащитници, институции и дипломатически представителства у нас. Техни представители към този момент показаха и своята признателност към управляващите, недопуснали провеждането на „ Луковмарш “ 2023.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР