Властите в австрийската провинция Тирол в Западна Австрия решиха да

...
Властите в австрийската провинция Тирол в Западна Австрия решиха да
Коментари Харесай

Австрийската провинция Тирол се затвори в карантина заради коронавируса

Властите в австрийската провинция Тирол в Западна Австрия взеха решение да затворят за карантина всички обитаеми места в района. Това заяви губернаторът на Тирол Гюнтер Платер, представен от ТАСС.

"Тирол се самоизолира. Ще издадем разпореждане за карантина за всичките 279 тиролски общини ", съобщи Платер. "Предвидена е и мярка Тирол да се затвори и за съседите си ", добавя той.

Разпореждането влиза в действие от среднощ и ще важи до 5 април 2020 година

На 18 март немските издания "Шпигел ", "Велт " и телевизионният канал Ен Те Фау излязоха с изказвания, че в края на февруари стотици туристи в Европа са се заразили с ковид в ски курорта Ишгъл в Тирол, а управляващите в района не са предизвестили в точния момент посетителите за епидемията от вируса, регистрирайки първия случай на заразяване едвам на 7 март. Губернаторът на Тирол отхвърли рецензиите и съобщи, че вирусът се е зародил не в неговия район и са били подхванати всички ограничения за битка с разпространяването.

От през днешния ден Финландия лимитира придвижването през границите си поради обстановката с ковид, заяви финландският вътрешен министър Мария Охисало.

Словения възнамерява карантина поради ковид

Тя добави, че също така по границите на Финландия вътре в Шенгенската зона ще бъде върнат граничният надзор. Въпреки това обаче през границата ще продължи придвижването на товари.

В Португалия президентът Марселу Ребелу де Соуза разгласи изключително състояние поради ковид, съобщи ДПА.

Това се случва за пръв път, откогато Португалия стана народна власт през 1974 година

Обединеното кралство посъветва жителите си, които обитават в Испания като туристи, да изоставен територията й, откакто тя разгласи, че до идващия вторник ще затвори хотелите поради разпространяването на ковид, съобщи Ройтерс.

В Литва беше доказан първи случай на вътрешно заразяване, заяви пред публицисти здравният министър Аурелиюс Верига.

По думите му става дума за човек, който се е завърнал от чужбина, не е спазил условията за самоизолация, както би трябвало, и е заразил член на фамилията си. Досега всички регистрирани случаи в Литва бяха хора, които неотдавна са се прибрали от чужбина.

В Армения бяха регистрирани 18 нови случая на заразяване, с което общият брой на случаите на ковид доближи 102, заяви министър председателят Никол Пашинян.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР