Властите в Австрия днес за първи път регистрираха над 9000

...
Властите в Австрия днес за първи път регистрираха над 9000
Коментари Харесай

Австрия е в шок: COVID мерките не работят

Властите в Австрия през днешния ден за първи път записаха над 9000 нови заразявания с ковид за денонощие. Правителството е подложено на все по-голям напън да вкара по-строги ограничения за преодоляване на болестта, съобщи Ройтерс.

По-рано този месец Австрия вкара частична карантина до края на ноември, с цел да забави разпространяването на вируса. Ресторантите, кафенетата и питейните заведения стопираха работа, с изключение на за продажба на храна за у дома. Театрите и музеите бяха затворени. Наложен беше нощен полицейски час от 20 ч. до 6 ч. Въпреки това заразяванията не престават да се усилват.

По данни на вътрешното и здравното министерство през последното денонощие са регистрирани 9262 нови случая. Този брой е по-висок от обявените 9105 заразявания от изданията "Кронен цайтунг " и "Йостеррайх " по-рано денем.

Предишният връх беше в събота, когато бяха регистрирани 8241 случая.

При първата вълна на вируса върховото равнище беше 1050 случая дневно през март.

Правителството споделя, че ще оцени обстановката на следващия ден - 13 дни след въвеждането на полицейския час и частичната карантина, и може да разгласи в допълнение стягане на ограниченията.

Според управляващите 6000 нови случая дневно е нивото, което в последна сметка ще претрупа лечебните заведения оттатък техните благоприятни условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР