Властите на шведския град Лунд планират да използват натурални торове

...
Властите на шведския град Лунд планират да използват натурални торове
Коментари Харесай

Швеция измисли миризлив начин, за да откаже хората от парковете

Властите на шведския град Лунд възнамеряват да употребяват натурални торове във всички градини в централния парк на града в опит да предотврати събирането на тълпи по поляните за локален фестивал. Това ще бъде направено в опит да се избегнат всеобщи събирания на фона на пандемията от ковид , предава BBC.
Десетки хиляди хора по принцип се събират в южния град, с цел да отбележат Валпургиевата нощ - известен празник в Северна Европа. Но локалните управляващи държат това да не се случва тази година, поради риска от разпространяването на ковид.
В Швеция няма наложена национална карантина, само че множеството хора непринудено стоят по домовете си и ползват разпоредбите за обществена отдалеченост.
" Лунд може да се трансформира в епицентъра на разпространяването на ковид в последната вечер на месец април ", съобщи ръководителят на локалната комисия по околната среда Густав Лундблад пред шведски вестник.
В отбрана на решението да бъдат разпръснати тонове натурална тор в парка, той добави:
" Имаме опция да наторим поляните и в това време тази процедура ще мирише - по тази причина няма да е доста прелестно за хората да стоят там и да пият бира ".
Валпургиевата нощ е известен празник с езически корени, с който скандинавците означават настъпването на пролетта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР