Властите на САЩ одобриха нов коронавирусен тест на базата на

...
Властите на САЩ одобриха нов коронавирусен тест на базата на
Коментари Харесай

В Щатите пускат нов тест за коронавирус


Властите на Съединени американски щати утвърдиха нов ковид ен тест въз основата на слюнка, който не изисква назофарингеален тампон. Това се показва в изказване, оповестено в събота на уеб страницата на Агенцията по храните и медикаментите към Министерството на здравеопазването и човешките запаси в Съединени американски щати , съобщи БГНЕС.

Съобщава се, че пробата е създаден от учени от Йейлския университет. Помощник-секретарят по опазването на здравето и човешките запаси Брет Джуруар съобщи: „ Това е друго новаторско решение, което ще помогне да се понижи разходът на средства за осъществяване на сходни проби “.

В изказването се отбелязва, че не е нужен тампон за потребление на SalivaDirect, което отстрани нуждата пациентите да изпитват дискомфорт. Както е посочено в управлението, “пробата от слюнка може да бъде сложена във всеки безплоден резервоар ”. Очаква се резултатът да може да бъде получен в доста лаборатории в Съединените щати. Според отдела този способ “потенциално понижава риска ” от зараза с ковид на експерти, които организират тестванията.

Създателите му считат, че цената на теста „ SalivaDirect ” в Съединени американски щати ще бъде към 10 $. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР