Властите на САЩ изпращат на Украйна нови оръжия, включително колесни

...
Властите на САЩ изпращат на Украйна нови оръжия, включително колесни
Коментари Харесай

Русия: САЩ се опитват да удължат конфликта на всяка цена

Властите на Съединени американски щати изпращат на Украйна нови оръжия, в това число колесни ракетни системи HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems), защото желаят да удължат спора по всевъзможен начин, както и да компенсират загубите на Киев. Това се показва в изказване, оповестено от съветското посолство в Съединени американски щати в петък.

" Зад това решение стои необузданото предпочитание на Вашингтон да удължи спора непременно, с цел да компенсира посредством изпращане на оръжие възходящите загуби на националните батальони и ВСУ ", обявиха от дипломатическата задача, разяснявайки проектите на американските управляващи да дават на Киев нов пакет военна помощ, включващ четири HIMARS.

" Тезата на високопоставени представители на Съединени американски щати, че PVN (военни артикули - бел. ред.) се употребяват от украинците за отбранителни цели, е несъстоятелна. Властите в Киев и националистическите обединения употребяват оръжия от Съединени американски щати, с цел да унищожават градове в Донбас ", акцентират от посолството. “Украинските въоръжени сили непрекъснато нападат жилищни региони в Донецк. Обстрелът се прави със снаряди на НАТО с диаметър 155 мм. Всеки ден в разнообразни региони на столицата на ДНР, където наоколо няма даже съветски бойци, умират цивилни жители. Онзи ден 10-годишното момиче Вероника Бадина е убито, до момента в който се разхожда пред дома си. За осем години в Донбас от ръцете на нацистите са починали повече от 150 деца ". " Целта на Руската федерация е да постави завършек на терора на киевския режим. С дейностите си Вашингтон не доближава мира, а тласка украинските управляващи към нови кървави закононарушения ", се споделя в изказването.

В петък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разпореди отпущането на нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 400 млн. $, който съгласно Пентагона ще включва муниции, артилерийски снаряди, три тактически автомобила, взривни заряди, системи за противопоставяне, аварийни елементи за военно съоръжение и " друго съоръжение " в допълнение към четири ракетни установки HIMARS.

По данни на Пентагона Вашингтон е заречен да изпрати на Киев общо 12 HIMARS, осем от които към този момент са доставени. Агенцията заяви, че общият размер на американската военна помощ за Украйна от януари 2021 година насам се прави оценка на към 8 милиарда $. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР