Властите на Руанда затвориха вчера за осем часа границата, водеща

...
Властите на Руанда затвориха вчера за осем часа границата, водеща
Коментари Харесай

Руанда затвори границата си с ДР Конго за 8 часа заради ебола

Властите на Руанда затвориха през вчерашния ден за осем часа границата, водеща към град Гома в Демократична република Конго, където бяха доказани случаи на ебола, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Конгоанските управляващи потвърдиха, че дъщерята на болен от ебола в Гома се е заразила. Това е третият доказан случай на заразяване в града с население към 2 милиона души, намиращ се в съседство с Руанда. Болната е на годинка.

Потвърждението за трети случай на заразяване в Гома ускори опасенията, че вирусът може да се популяризира в гъсто популации град, намиращ се на над 350 км южно от мястото, където беше маркиран първия случай на заболяването. Вторият разболял се умря, тъй като е потърсил здравна помощ прекомерно късно и към този момент е кървял, оповестиха управляващите.

След потвърждаването на първия случай на болест в Гома в средата на предишния месец Световната здравна организация разгласи епидемията за интернационална здравна рецесия. Преди това организацията се колебаеше да предприеме тази стъпка, частично заради опасенията, че прилежащи страни може да затворят границите си с ДР Конго, напомня Българска телеграфна агенция.

Над 1800 души станаха жертва на епидемията от ебола, която продължава към този момент повече от година, напомня АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР