Властите на италианския остров Сардиния иззеха Mercedes-Maybach S650 Guard. Бронираната

...
Властите на италианския остров Сардиния иззеха Mercedes-Maybach S650 Guard. Бронираната
Коментари Харесай

Бронираният Майбах на Путин е конфискуван на остров Сардиния

Властите на италианския остров Сардиния иззеха Mercedes-Maybach S650 Guard. Бронираната кола все още обслужва олигарха Алишер Усманов, само че преди този момент служи и като транспортно средство на Владимир Путин и даже е ръководена персонално от него.

Преди да бъде иззета, лимузината Mercedes-Maybach S650 Guard, създадена през 2018 година обслужва Усманов в Сардиния и не напуща острова. Журналисти от вестник Corriere della Sera откриха, че Путин е идвал скрито на острова да си почине няколко пъти и е употребявал тъкмо тази кола.

Колата на Усманов и Путин е оборудвана с 6.0-литров V12 мотор с мощ 630 к.с. и е предпазена с най-хубавата бронировка, отговаряща на стандарта VR10. Това значи, че може да издържи на обстрел от автомат Калашников или от друго оръжие с диаметър 7.62 мм. Пътниците са предпазени и от детонация от граната.

Дебелината на бронята на Mercedes-Maybach S650 Guard е 18 мм, а бронеустойчивото стъкло е с дебелина 100 мм. Гумите могат да се карат до 30 км спукани. Прави усещане, че Путин към момента употребява бронирани Mercedes-и, макар че в този момент има голямата лимузина Aurus.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР