Властите на иракския кюрдски автономен регион се обърнаха към руския

...
Властите на иракския кюрдски автономен регион се обърнаха към руския
Коментари Харесай

Иракски Кюрдистан призовава Русия да помогне на кюрдите в Сирия

Властите на иракския кюрдски самостоятелен район се обърнаха към съветския външен министър Сергей Лавров с искане да се подсигурява сигурността на кюрдите в Сирия , оповестява кюрдската осведомителна организация Rudaw, базирайки се на изказване на администрацията на ръководителя на Демократическата партия на Кюрдистан и някогашния президент на автономията Масуд Барзани.

В Туитър, Барзани разяснява, " ние сме доста загрижени за последните събития в Западен Кюрдистан . Ние контактуваме с няколко канала и ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че хората на Роджава няма да бъдат подложени на повече бедствия . "

We are very concerned about the recent developments in Western Kurdistan. We are in contact with several channels and we will do our utmost to ensure that the people of Rojava are not subjected to any more disasters.
— Masoud Barzani (@masoud_barzani) October 8, 2019
" Лидерът на партията изрази угриженост пред съветския външен министър за бъдещето на сирийските кюрди и изиска Русия да играе роля в предотвратяването на страданията на този народ в Сирия ", се споделя в изказването.

Вчера Лавров се срещна с премиера на Кюрдистан Масрур Барзани , вследствие на което страните се договориха да продължат по-нататъшните контакти.

Масуд Барзани е наследник на кюрдския народен воин Мустафа Барзани и татко на премиера Масрур Барзани и президента Нечирван Барзани.

Received Mr. Sergey Lavrov, Russia's Foreign Minister today where we spoke of several salient topics including the latest developments in Iraq and Syria. pic.twitter.com/IQtAWnzzsz
— Masoud Barzani (@masoud_barzani) October 7, 2019  Турция бомбардира кюрдски позиции в Сирия
Турция бомбардира кюрдски позиции в Сирия

Часове след отхвърли на Съединени американски щати да се причислят към Турция...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР