Властите на Дубай въвеждат по-строги правила за влизане в страната

...
Властите на Дубай въвеждат по-строги правила за влизане в страната
Коментари Харесай

Дубай затяга влизането на чужди туристи

Властите на Дубай вкарват по-строги правила за влизане в страната на задгранични туристи от 31 януари поради пандемията от ковид. Това заяви с туит през днешния ден държавната пресслужба, представена от ТАСС.

Според новите правила всички задгранични жители, пребиваващи в Дубай, ще би трябвало да показват негативен PCR тест за Covid-19, изработен до 72 часа преди отпътуването. Досега пробата трябваше да бъда изработен до 96 часа по-рано.

Пристигащите от редица страни (в взаимозависимост от обстановката с коронавируса) може да се наложи да създадат спомагателен тест в Дубай, се показва в туита.

По последни данни от началото на пандемията в емирството са регистрирани над 293 000 случая на заразяване с ковид и над 819 жертви.

Обединените арабски емирства (ОАЕ), част от които е Дубай, започнаха пробно имунизиране през октомври предходната година. В момента ваксина е налична за всички искащи на възраст над 16 години. Властите възнамеряват в течение на първото тримесечие на тази година да са имунизирани 50 % от жителите на страната. ОАЕ утвърдиха за потребление съветската ваксина " Спутник V " `, китайската Синофарм (Sinopharm), както и препарата на Пфайзер/Бионтех (Pfizer/BioNTech).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР