Властите на Чехия, ръководейки се от санкционните списъци по отношение

...
Властите на Чехия, ръководейки се от санкционните списъци по отношение
Коментари Харесай

Чехия замрази имущество за милиони евра на руски бизнесмени

Властите на Чехия, ръководейки се от санкционните описи във връзка с Русия, са замразили в страната имущество на съветски предприемачи на стойност милиони евро. Това сподели през днешния ден чешкият министър председател Петър Фиала пред държавната телевизия, представен от ТАСС и " 24 часа ".

" Играем една от водещите функции в Европа в процеса на въвеждане на наказания (срещу Русия). Замразили сме имущество на съветски олигарси на стойност стотици милиони крони ( милиони евро). Замразяването на имуществото се прави в сходство с решенията за наказания ", сподели министър председателят.

Фиала сподели, че държавното управление ще инициира внасянето на промени в чешкото законодателство във връзка със глобите против Русия. По думите му би трябвало да се подсигурява, че компаниите, свързани с лица, фигуриращи в санкционните описи, ще продължат да работят, а чиновниците им ще останат на работа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Не става и дума за национализация на замразеното съветско имущество в Чехия, сподели Фиала и добави, че сходен въпрос не се разисква. Такъв метод би влезнал в несъгласие с демократичните правила, от които се управлява страната, сподели министър председателят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР