Властелинът на халките - Йордан Йовчев даде пространно интервю за

...
Властелинът на халките - Йордан Йовчев даде пространно интервю за
Коментари Харесай

Йордан Йовчев: Няма пряк път към успеха, трябва да преминеш през него

Властелинът на халките - Йордан Йовчев даде просторно изявление за предаването на Българска национална телевизия " Отблизо ".

В рубриката " Пътят към върха ", той споделя за първите си стъпки в залата по спортна гимнастика, за лишенията и за мотивацията да продължава напред.

" Знаех, че няма да стана професор и ще заложа на спорта. Не споделям, че загърбих учебното заведение, само че предпочитано се отдадох на спорта ", споделя огромният ни първенец.

" Няма директен път към триумфа, би трябвало да преминеш през него, има детайли, които са мъчителни, и ти ги правиш всеки ден. Можех да я нося тази тежест. Аз го желаех. Исках да върша нещо, които го няма в учебника. Ставах в три часа сутринта ", споделя Йовчев.

Йовчев се връща 19 години обратно, когато на Олимпийските игри в Атина съдиите му отредиха второто място на халки, а дадоха златото на представителя на домакините Димостенис Табакос.

" Чувствах се безпомощен, тъй като не можеш да промениш обстановката. Направих едно от най-хубавите си осъществявания, само че останах втори, само че когато е очевидно, че той не е по-добър от теб, това е нещото, което те боли ", споделя Йордан Йовчев за сребърното отличие от ЛОИ в Атина.

" Семейството остава на назад във времето, само че това ти дава мотивация, дава ти импулси и те разсънва, когато не правиш нещата както би трябвало ", споделя още именитият ни състезател.

Вижте цялото изявление във видеото!







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР