влакът е подготвен за президента още през 2014-2015 г., но

...
влакът е подготвен за президента още през 2014-2015 г., но
Коментари Харесай

Разследване: Путин пътува с брониран влак по тайна жп мрежа frognews.bg

влакът е квалифициран за президента още през 2014-2015 година, само че президентът стартира да го употребява пред втората половина на 2021 година, когато съветската войска стартира подготовката за нашествието в Украйна. Компанията, която има влака, принадлежи на племенника на Юрий Ковалчук - главният акционер на банка " Россия " и непосредствен другар на президента. Структурите му ръководят двореца на Путин край Геленджик.

От август-септември 2021 година съветският президент Владимир Путин интензивно употребява специфичен брониран трен, споделя пред журналистическия портал прочут на съветския президент, поискал анонимност. Информацията е доказана от източник, непосредствен до президентската администрация.

След експлоадирането на войната Путин стартира да употребява влака изключително интензивно, изключително с цел да стигне до резиденцията си във Валдай.

Руският президент употребява влака от съображения за сигурност и секретност. Движението на самолетите на президентския отряд може да се наблюдава благодарение на разнообразни услуги. Няма такива услуги обаче за пътнически влакове. 

Специалният трен на президента е образно съвсем неразграничим от другите влакове на съветските железници - същия сив цвят с алена линия. Има няколко съществени разлики. Първо, президентските вагони са бронирани. Второ, влакът е с най-голям приоритет: графикът на влака е съгласуван с Путин, тъй че да може да се движи с оптималната скорост и без прекъсвания. Специалният трен би трябвало да включва: вагон за президента със спалня и кабинет за срещи, вагон за придружители и вагон за специфични връзки.

Съществуването на специфичния трен не е загадка. През ноември 2019 година министър председателят Дмитрий Медведев организира среща там, след което " Комсомолская истина " писа за състава. Описанието на вестника съответствува с описа на източника на Досиетата.

Самият трен е сглобяем, той се " образува настрана за всяко пътешестване на първите лица на страната. Влакът се тегли от два дизелови локомотива TEP70BS.

Владимир Путин рядко употребява този трен на обществени места. За финален път пресслужбата на Кремъл го снима във вагон по време на среща през 2012 година Снимка на влака извън в никакъв случай не е оповестена и това не е инцидентно - влакът на президента към момента може да се разграничи от елементарния пътнически, защото на покривите на няколко вагона се виждат радиоантени за специфични връзки. Антените са покрити с корпуси, което ги скрива от любопитни очи.

Последните притежатели на превозвача, информация за който има в регистъра на юридическите лица, са кипърските Sorena Investments Ltd и Piper Participation Corp от Британските Вирджински острови. Sorena Investments е благосъстоятелност на предприемача Михаил Рабинович. Forbes го разказва като професионален железничар, който живее сред Лондон и Гибралтар и понякога посещава Русия.

Приятел на предприемача твърди, че Рабинович е бил добре осведомен със фамилията на Юрий Ковалчук.

Юрий Ковалчук ​​е един от най-близките другари на Путин. Те се срещат при започване на 90-те години, когато Путин работи в кметството на Санкт Петербург. Скоро по-късно стават съучредители на кооперацията Ozero dacha. Ковалчук ​​и неговите бизнес сътрудници управляват съветската централна банка " Банк России ", Rossiya, застрахователната група SOGAZ и National Media Group, където Алина Кабаева, майка на две от децата на Владимир Путин, е ръководител на борда на шефовете.

Но най-важното е, че структурите на Ковалчук ​​управляват неофициалните резиденции на Владимир Путин, обслужват няколко яхти на президента и неговия антураж и имат самолетна компания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР