Владимир Зографски откри подобаващо българското участие на зимните олимпийски игри

...
Владимир Зографски откри подобаващо българското участие на зимните олимпийски игри
Коментари Харесай

Зографски прелетя с 98,5 м първото изпитание

Владимир Зографски откри уместно българското присъединяване на зимните олимпийски игри Пьонгчанг 2018. Най-добрият ни скачач прелетя квалификациите с 98,5 метра на дребна шанца, което го прати в главната скица на конкуренцията. Българинът събра 118 точки и приключи 17-ти от 57 състезатели. Още преди ден самоковецът направи сериозна поръчка за почтено показване. На подготовка той реализира 104 метра, което му отреди пето място.

За Зографски това е втора поредна олимпиада. В Сочи 2014 той приключи 47-ми на огромна шанца.
Най-добър резултат в квалификацията даде международният вицешампион Андреас Велингер (Германия) със скок от 103 метра и 133,5 т. А двойният олимпийски първенец от Сочи 2014 – полякът Камил Стох остана втори със 104 метра и 131,7 т.
Битката за медалите е в събота от 14,35 часа българско време.

Същевременно спортистите ни интензивно участваха в Деня на отворените порти в Олимпийското село. Състезателите не пропуснаха да си създадат атрактивни фотоси на фона петте преплетени кръга. Във фотосите се включи и Зографски, който по-късно направи и първи сполучлив старт.
В олимпийската столица към този момент е и Стефка Костадинова, началник на олимпийската ни делегация и ръководител на БОК. Утре тя ще участва в формалната ложа на церемонията по откриването на игрите. Парадът на нациите стартира от 13 часа българско време. А довечера Костадинова имаше и няколко неофициални срещи с шефове на задачи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР