Владимир Зеленски е настоящият президент на Украйна. Той беше избран

...
Владимир Зеленски е настоящият президент на Украйна. Той беше избран
Коментари Харесай

Майк Уитни: Кой всъщност е Зеленски!? - Човекът, който продаде Украйна!

Владимир Зеленски е актуалният президент на Украйна. Той беше определен с безапелационна победа през 2019 година поради обещанието да облекчи напрежението с Русия и да позволи рецесията в отделилите се републики в Източна Украйна. Той даже не се опита да удържи на думата си по нито един от двата въпроса. Вместо това в забележителна степен изостри вътрешната рецесия в Украйна, до момента в който непреклонно предизвикваше Русия. Зеленски имаше доста благоприятни условия да изглади нещата с Москва и да предотврати експлоадирането на военни дейности. Вместо това той непрекъснато утежняваше обстановките, като сляпо следваше директивите на Вашингтон.

Зеленски е фаворитизиран на запад и възхваляван за персоналната си смелост. Но, на практика, той не съумя да възвърне националното единение или да приложи значимото спокойно съглашение, което е единственият път към помиряване. Украинският президент не харесва по този начин наречения Мински протокол и отхвърли да извърши главните му условия. В резултат на това етническата братоубийствена война, която гълтам Украйна през последните 8 години, продължава и до през днешния ден, без да се вижда краят й. Президентът Владимир Путин загатна упоритостта на Зеленски в неотдавнашната си тирада, произнесена в Кремъл. Той сподели:

„ На вчерашното събитие… украинското управление обществено съобщи, че няма да съблюдава тези съглашения. Няма да ги съблюдава. Е, какво друго можеш да кажеш за това? “ ()

Повечето американци не осъзнават, че отхвърлянето на Минск от Зеленски беше сламката, която пречупи гърба на камилата. Руските публични лица работиха в продължение на 8 години върху споразуменията от Минск, с цел да измислят условия, които да са допустими за всички страни. Тогава — в единадесетия час — Зеленски отхвърли договорката с лека ръка. Кой сподели на Зеленски да анулира съглашението? Вашингтон?

Разбира се.

И за какво Зеленски разположи 60-хилядни войски в региона тъкмо над линията на прикосновение (в Източна Украйна), откъдето могат да изстрелват смъртоносни снаряди в градовете и селата на живеещите там етнически руснаци? Ясното обръщение към хората беше, че нахлуването е неизбежно и че би трябвало или да избягат неотложно от домовете си, или да се скрият в мазетата си. Каква цел се надяваше да реализира Зеленски, като принуди тези хора да се скупчват в домовете си от боязън за живота си? И какво обръщение възнамеряваше да изпрати на Москва, чиито водачи гледаха на това развиване с същински смут?

Знаеше ли той, че дейностите му ще провокират паника в Русия, и ще принудят Путин да свика армията си и да я приготви за възможна инвазия, с цел да отбрани народа си от това, което изглеждаше като огромна интервенция за етническо пречистване?

И той го направи.

И по този начин, по какъв начин тези дейности подхождат на предизборните обещания на Зеленски за възобновяване на националното единение и спокойно разрешаване на споровете на Украйна с Русия?

Те въобще не бяха поредни, а полярнo противоположни. Всъщност Зеленски наподобява работи по напълно друг сюжет. Вземете да вземем за пример цялостното му отвращение да се оправи даже с обикновените опасения за сигурността на Русия. Знаеше ли Зеленски многократните изявления на Путин, че участието на Украйна в НАТО е „ алената линия “ за Русия? Знаеше ли, че Путин повтаря едно и също нещо още веднъж и още веднъж от 2014 година? Знаеше ли за предизвестието на Путин, че в случай че Украйна предприеме стъпки за присъединение към НАТО, Русия ще бъде принудена да отговори с „ военно-технически “ ограничения, с цел да подсигурява личната си сигурност? Зеленски знае ли, че НАТО е следен от Вашингтон алианс, който е взел участие в голям брой актове на експанзия против други суверенни страни. Ето къс лист с достиженията на НАТО:

1. Разрушаването на Югославия
2. Унищожаването на Афганистан
3. Унищожаването на Либия
4. Унищожаването на Ирак
5. Унищожаването на Сирия

Зеленски знае ли, че НАТО е намерено враждебно надъхан към Русия и счита Русия за сериозна опасност за своите експанзионистични упоритости?

Да, той знае всички тези неща. Но все пак обществено изрази интереса си за създаването на нуклеарни оръжия. За какво става дума? Представете си какъв проблем би представлявало това за Русия. Представете си, в случай че подкрепяна от Съединени американски щати марионетка, като Зеленски, имаше нуклеарни ракети в ръцете си. Как мислите, че това може да се отрази на сигурността на Русия? Мислите ли, че Путин би могъл да пренебрегне сходно развиване или въпреки всичко ще извърши дълга си да отбрани съветския народ?

И за какво Зеленски се съгласи да позволява доставка след доставка на смъртоносни оръжия в Украйна, в случай че той откровено се стреми към мир с Русия? Смяташе ли, че Путин е прекомерно малоумен, с цел да не види какво става тъкмо под носа му? Смяташе ли, че възстановява връзките, като уголемява арсенала си, заплашва личния си народ и извършва всевъзможни задания, които Вашингтон му е сложил?

Или той счита, че настояванията на Путин за гаранции за сигурността са неразумни? Това ли е? Мисли ли той – че в случай че „ тази обувка е на другия крайник “ – Съединени американски щати ще разрешат на Мексико да сложи военни бази, артилерийски оръжия и ракетни бази по южната граница на Америка? Има ли президент в американската история, който не би направил същото, което направи Путин? Има ли президент в американската история, който не би нанесъл предпазен удар по тези мексикански оръжия и не би „ изпарил “ всяко живо създание в радиус от 20 благи?

Не, настояванията на Путин бяха изцяло рационални, само че Зеленски въпреки всичко ги отхвърли. Защо?

Зеленски знае ли, че съществува Десен бранш, неонацисти в държавното управление, измежду военните и в службите за сигурност. Знае ли той, че въпреки и техният брой да не е огромен, те са мощ, с която би трябвало да се преценява, защото вземат участие с ненавист в преследването на етническите руснаци? Знае ли той, че тези крайнодесни детайли вземат участие и във факелни паради, отпечатват свастики или татуировки на SS върху ръцете си и почитат расистката идеология на Адолф Хитлер? Той осъзнава ли, че доста от тези нацисти са взели участие в незаконни прояви на грубост, в това число изгарянето на 40 цивилни в постройката на профсъюзите в Одеса през 2014 година? Смята ли той, че тайните стратегии на Централно разузнавателно управление на САЩ за въоръжаване и образование на тези десни бойци построяват доверие, или счита, че припомня на Москва за пагубната война, в която 27 милиона руснаци бяха погубени от немския Вермахт?

Не виждате ли по какъв начин всичко, което Зеленски сътвори, е направено с желанието да предизвика Русия?

Всички приказки за присъединение към НАТО, както и всички приказки за основаване на нуклеарни оръжия, непрекъснатото струпване на смъртоносни оръжия, напредването на войски на изток, отводът да се приложи договорът от Минск и отхвърлянето на настояванията на Путин за сигурност – всичко тези неща бяха умишлени провокации. Но за какво? Защо „ нервира мечката “, това е въпросът?

Защото Вашингтон желае да примами Русия във война, с цел да може в допълнение да демонизира Путин, да изолира Русия, да стартира интервенция против съветската войска и да наложи сурови стопански наказания, които ще нанесат оптимални вреди на съветската стопанска система. Това в резюме е тактиката на Вашингтон и Зеленски оказва помощ на Вашингтон да реализира задачите си. Той си разрешава да бъде инструмент на Вашингтон. Той жертва личната си страна, с цел да угоди на ползите на Съединените щати.

Всичко това оказва помощ да се открои един миг, който в никакъв случай не се преглежда от медиите и в никакъв случай не се разисква от специалистите по кабелните вести, т.е., че Украйна ще загуби войната и Зеленски знае това. Той знае, че украинските въоръжени сили не могат да се съпоставят с съветската войска. Тя е като колос, който размазва муха. Украйна е мухата. Публиката би трябвало да чуе това, само че не го чува. Вместо това тя слуша бърборенето за героичните украинци, които се бият с съветския завоевател. Но това са нелепости, рискови нелепости, които окуражават хората да жертват живота си за изгубена идея. Резултатът от този спор в никакъв случай не е бил под подозрение: Украйна ще загуби. Това е несъмнено. И в случай че четете сред редовете, ще видите, че Русия печели войната много лесно; те мачкат украинската войска на всяка крачка и ще продължат да я мачкат, до момента в който Украйна не се съобщи.

***

Вижте това малко изявление с полковник Дъглас Макгрегър за Tucker Carlson и ще разберете какво в действителност се случва ( “, Rumble):

Тъкър: Как върви войната с днешна дата? (1 март)

Полковник Макгрегър: „ Е, първите 5 дни наблюдавахме доста постепенно и методично придвижване на съветски сили, навлизащи в Украйна… Те настъпваха постепенно и внимателно, като се стремяха да понижат жертвите измежду цивилното население, пробвайки се да дадат опция на украинските сили да се предадат. Това завърши. И във етапа, в която се намираме в този момент, съветските сили направиха избрани маневри, с цел да заобиколят и обкръжат останалите украински сили и по-късно да ги унищожат посредством серия от солидни ракетни артилерийски удари, въздушни удари, последвани от съветски танкови сили, които постепенно, само че несъмнено затварят дистанцията и унищожават това, което е останало. И по този начин, това е началото на края на украинската опозиция.

Тъкър: Каква е задачата на Путин в тази ситуация?

Полковник Макгрегър: Путин се зае да извърши думите си от 2007 година на конференцията по сигурността в Мюнхен, където сподели: „ Няма да позволим разширението на НАТО до точка, в която НАТО допира нашата граница, по-специално Украйна и Грузия. Виждаме ги като троянски коне на военната мощност на НАТО и на въздействието на САЩ… Той повтаря това (предупреждение) още веднъж и още веднъж, и още веднъж, с вярата, че може да избегне предприемането на дейности за дейно пречистване на Източна Украйна от всевъзможни опозиционни сили и от слагането на силите си в позиция на подготвеност по отношение на НАТО, с цел да ни възпира от всевъзможни по-нататъшни опити за въздействие или преобразяване на Украйна в платформа за ориентиране на силата на Съединени американски щати и на Запада в Русия.

Сега задачата му – към днешна дата – е да завземе цялата тази област на Източна Украйна (източно от река Днепър) и той е прекосил реката, където се готви да влезе и да превземе този град (Киев) напълно.

В този миг Путин би трябвало да реши какво още желае да направи. Не мисля, че желае да отиде по-нататък на запад . Но той би желал да знае, че какв a то и Украйна да произтече от това,… тя ще е „ неутрална “, необвързана и, за предпочитане, другарски настроена към Москва. Той ще се съгласи единствено на това. Всичко по-малко от това – и неговата война е загуба на време.

***

Какво можем да извлечем от това малко изявление:

1. Русия ще надделее, а Украйна ще загуби;
2. Украйна ще бъде разграничена. Путин ще сътвори буфера, от който се нуждае, с цел да подсигурява сигурността на страната си;
3. Който и да ръководи западната част на Украйна, ще би трябвало да заявява своя „ неутралитет “ (писмено) и да отхвърли всевъзможни оферти за участие в НАТО. Ако нарушат това заричане, те ще бъдат отстранени със мощ.

Но ето значимото: всички основни настоящи лица в това крушение знаеха през цялото време, че Украйна няма късмет да победи съветската войска. Това беше превдварително решен излаз. И по този начин – това, което желаеме да знаем – е за какво Зеленски не е подхванал стъпки, с цел да избегне нещастието, преди тя да се случи?

Отговорът на този въпрос оказва помощ да разберем „ кой в действителност е Зеленски “.

Запитайте се: Защо Зеленски не преговаряше с Путин, когато имаше тази опция? Защо той не изтегли своите 60 000 бойци от изток? Защо не спря оръжейните доставки от Вашингтон? Защо не извърши Минския контракт? Защо не отхвърли предлагането на НАТО за участие?

И най-после, за какво беше толкоз насочен да направи нещата, за които знаеше, че ще разгневят Москва и ще усилят вероятността от война?

На тези въпроси не е мъчно да се отговори.

Зеленски работи съгласно заповедите от Вашингтон през цялото време. Това го знаем. Също по този начин той извършва дневния ред на Вашингтон, а не своя и сигурно друг на Украйна. Това също го знаем. Но това не го освобождава от отговорност. В последна сметка той е пълновръстен възрастен, кадърен да разграничава вярното от неправилното. Той знае какво прави и знае, че е грешно; и по-лошо от неверно, това е непростимо. Той изпраща хора да загинат във война, за която знае, че не могат да спечелят; той нанася неизчислими премеждия и рани на личния си народ без никаква причина; и – най-лошото – той разчисти пътя за разпадането на самата Украйна, страната, която се закле да пази. Тази страна ще бъде разрушена на части като част от окончателното съглашение с Русия и Зеленски ще показа огромна част от виновността.

Как живее подобен човек със себе си?

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР