Владимир Путин заяви, че Украйна трябва незабавно да се върне

...
Владимир Путин заяви, че Украйна трябва незабавно да се върне
Коментари Харесай

Ер Рияд: Накъде върви преговорният процес за Украйна?

Владимир Путин съобщи, че Украйна би трябвало неотложно да се върне към договарянията и очерта изискванията: четири от нейните някогашни райони се връщат вечно на Русия и това не предстои на разискване.

Какво се повреди по време на военната акция в Украйна?

Настъпва повратна точка в съветската военна акция на Западния фронт. Украинският спектакъл на военните дейности се трансформира в допълнение към диверсията на основните газопроводи от Русия към Германия, Съединени американски щати усилват военните доставки за Украйна, Европа, към този момент изчерпала капацитета си за поддръжка, е на ръба на политически катаклизми и търси опция за таймаут. Започна позиционирането на страните преди началото на договарянията.

Докато анализаторите изчисляваха сюжети и претегляха тяхната възможност, две мощни събития сложиха под въпрос всички предходни сметки. Това е на първо място речта на Владимир Путин пред Федералното заседание на Руската федерация за приемането на ЛНР, ДНР, Херсонска и Запорожка области в състава на Русия. Второто събитие е конференцията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, на която беше казано: НАТО няма да води война с Русия вместо Украйна.

В същото време беше даден отговор и на въпроса за влизането на Украйна в НАТО в отговор на присъединението към Русия на още една територия от някогашна Украйна. Алиансът няма да го направи. Столтенберг избегна директен отговор на въпроса за участието на Украйна в НАТО, а в политиката, както знаете, мълчанието и отклоненията приказват по-ясно от директните изказвания.

Просто с тях е по-трудно, тъй като имат подтекст, подтекст и всичко това, което ги прави да наподобяват като женски отвод, където всичко зависи от интонацията, което на процедура от време на време значи „ при избрани условия, да “. Ако продължим аналогията, това безмълвие в отговор на въпроса " обичаш ли ме? " въобще не значи неустановеност и свенливост, само че „ не “ е доста по-твърдо, в сравнение с в случай че беше казано на глас.

Владимир Путин в речта си освен фиксира позицията на Русия. Тя пое по пътя на връщането на исторически земи, обитаеми с съветско и рускоезично население, които в миналото са били част от Руската империя и Съюз на съветските социалистически републики. Той сподели, че в този момент това не е специфичен случай, а тактика, отклоняване от която към този момент не е допустимо. Вчера имаше варианти, само че през днешния ден ги няма.

Това е фиксация на преговорната позиция на Русия. Зеленски отговори, като разгласи, че „ няма да договаря с Путин и с Русия като цяло, до момента в който Путин е президент там “. Шокът на Киев може да бъде свестен: той загуби над 100 хиляди квадратни километра територия, отхвърли му се директна интервенция от НАТО и беше изправен пред вероятността за проваляне във войната, без значение къде са ситуирани сега войските на Въоръжените сили на Украйна и Въоръжените сили на Руската федерация. Защото всички доста добре схващат, че Русия играеше на разпределяне на дарове с план за договаряния.

Какво ще се случи с преговорния развой в светлината на събитията, които се случиха? Ще бъде ли стеснен или ще продължи? Военният сюжет в този момент ще бъде ли главният? Ще спрат ли договарянията поради дейностите на Путин и Зеленски? И амортизираха ли се отстъпките, които Русия направи предния ден? Или имат надълбоко значение и остават значим политически актив за Москва?

Рияд: прикритие за война или силов запас на Москва?

Както стана известно, до 3 октомври в Рияд ще се проведат поредност от срещи сред представители на генералните щабове на Украйна и Русия с посредничеството на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и принца на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд. Резултатите ще станат известни до 8 октомври. Стана ясно за какво преди ден принцът и президентът на Турция са били включени в схемата за замяна на военнопленници сред Русия и Украйна.

Политическата композиция се оказа толкоз многопластова и объркваща, че даже най-педантичните анализатори не се наеха да я разкрият, ограничавайки се до незадълбочено изложение. На договорката участва Роман Абрамович, непрекъснат медиатор на сходни актове на дипломация в сянка, и даже се заприказва за присъединяване на новия крал на Англия Чарлз III. Изглежда, че в подмяна Англия отчасти размрази активите в лири на няколко огромни съветски банки.

Ердоган, откакто приюти азовските бойци (забранени в Руската федерация), усили въздействието си върху позицията на Украйна. Русия, откакто съобщи задгранични (включително британски) пленници /затворници/ на принц Мохамед ибн Салман, трагично усили тежестта му в Близкия изток и Саудитска Арабия (Салман стана и министър-председател на кралството на 27 септември). Саудитският принц с хубав жест, толкоз скъп на Изток, върна хванатите британски жители в Англия, откакто беседва за това с крал Чарлз на погребението на Елизабет II.

Оказа се, че Мохамед ибн Салман елементарно взема решение проблем, който е неразгадаем за английския кабинет. Беше въпрос на загуба на лицето за Англия и Ибн Салман не трябваше да се тревожи за това. Само едно позвъняване до Путин и казусът е решен. Освен това лаврите на спасителя не отидоха при Лиз Трас, а при крал Чарлз, който в този момент обаче има пред Мохамед ибн Салман, по този начин да се каже, избран дълг. Светът на монархиите и огромните финанси в този момент го схваща по този метод.

Русия ускорява връзките със Саудитска Арабия в границите на картела ОПЕК+, като предложения Ибн Салман в Москва за форума на Руската енергийна седмица, който ще се организира на 12-14 октомври. Ибн Салман по въпроса за договарянията сред Русия и Съединени американски щати за Украйна въздейства върху позициите на страните от Близкия изток, което не може да бъде подценено в Съединените щати.

Размяната на пленници съумя да се трансформира в толкоз мощен коз в навечерието на договарянията, че Москва смяташе изгодите от размяната за по-високи от вредите вътре в Русия. Страните в действителност стигнаха до механизма на договарянията, при който Москва притегли поддръжката на двама мощни играчи и до известна степен обезврежда третия (Англия).

Сега всевъзможни английски демарши ще бъдат засегнатост и жест на непризнателност към ибн Салман, което към този момент е унизително за Карл. Освен това ще навреди на финансистите на кралското семейство. Всъщност това са маневри за влизане в договаряния и това е невероятно да не се види.

Какво в действителност желае Москва?

По този метод Москва, изигравайки комплицирана външнополитическа многоходова композиция, сътвори условия за договаряния сред Съединени американски щати, Русия и Украйна, резултатите от които при триумф могат да бъдат показани за утвърждение от Общото заседание на Организация на обединените нации.

Москва играе три игри по едно и също време, ползва три тактики по едно и също време:

а) опасността от продължение на военните дейности при положение на противоречие сред Украйна и САЩ;

б) заледяване на спора ; и

в) война с ниска активност и на ниско равнище.

Изборът в интерес на който и да е от тях може да бъде изработен неотложно и за всеки са готови всички условия.

Гражданското общество в Русия е склонно да счита замразяването на спора за „ непристоен мир “ като Брест-Литовския. Въпреки реакцията на едно деидеологизирано, отпуснато общество към мобилизацията („ развинтен електорат “, както го назовават политическите технолози), неналичието на идеология и насаждания от тридесет години хедонизъм, поддръжката за войната до цялостна победа в Русия е по-високо, в сравнение с би могло да бъде.

Хората схващат всичко и не желаят „ непристоен свят “. Синдромът на Хасавюрт е толкоз мощен, че при положение на заледяване на спора без позволение на казуса, възникналоно отчаяние може да аргументи мощна турбулентност.

Проблемът е, че паузата ще бъде употребена от Запада, с цел да напомпва Украйна с оръжие, а по-късно нова военна акция в Украйна ще коства на Русия доста кръв. Грешката от 2015 година, когато управлението на страната беше доминирано от концепцията за целта на отделянето на Европа от Съединените щати благодарение на газопроводи, за което те изоставиха концепцията за Новоросия и дейните дейности, когато врагът беше изключително слаб, би трябвало да да не се повтаря повторно. Ново отсрочване на края на войната в условия, по-лоши от сегашните, ще се схваща като изменничество.

Вяло течащата война ще се трансформира в аналог на Минск или известното решение на Троцки „ няма мир, няма война “. Този сюжет постоянно ще се плъзга към " неприличния свят ", към заледяване, когато всички страни в спора получават отдих.

От такава отмора най-вече ще пострада Русия, част от чийто хайлайф е изтощен от глобите и се надява да получи най-малко малко облекчение, а след това ще забележим. Техните поддръжници са тези, които въртят тематиката за умората от войната и заплахата от патриотично пренапомпване на популацията: неконтролираното политизиране на масите може да докара до смяна на курса под опасността от политическа рецесия.

Продължаването на военните дейности е проява на твърдата решителност на Москва да не стопира започнатото, до момента в който не се организира нова Ялта с признаването на нови граници и сфери на въздействие . Москва упорства за договаряния не тъй като е изчерпала политическите и стопански благоприятни условия за война. Да се мисли по този метод значи да се изпадне в неточност. Москва търси договаряния, с цел да стартира да разисква със Запада цената на войната и вероятностите за нея. Това е политически напън за понижаване на военния напън.

Какво в действителност ще стане Рияд за договарящите: втори Брест-Литовск, Минск-3 или втора Ялта? Москва демонстрира, и това прозвуча в речта на Владимир Путин в Кремъл, че влизайки в договарянията, ще ги води от позицията на силата . Именно за тази цел беше форсиран процесът на референдумите в ЛДНР, Херсон и Запорожие с присъединението на територии към Русия. Москва подвига залозите и демонстрира, че не блъфира: всеки идващ кръг от договарянията ще съдържа по-лоши условия за " сътрудниците " от предходния. Винаги не имат вяра, само че постоянно се оказва по този начин.

Руската школа за договаряния или особености на националния лов

Всъщност това е същата тази съветска или московска школа за договаряния, известна още от времето на Громико. Тя се състои в това, че Русия прави оферта, другата страна се смее радостно, след което предлага някаква половина от това, което е препоръчано от Москва. Тя безмълвно слуша, прави пауза, която не се знае по кое време ще свърши, не разяснява нищо и по-късно прави предложение, което е по-твърдо от предходното. Но през паузата Москва работи и трансформира политическата действителност, след което пораждат нови оферти.

Когато процесът се повтори повече от три пъти, оценката на сътрудниците за протичащото се се трансформира. Шаблонът се размества и стартира лека суматоха, а най-после ги пробутват съществено. Така беше при Громико, с прякора му „ господин Не “, само че в този момент всички толкоз са привикнали да подлагат на критика Москва за отстъпчивостта й, че не виждат, че в този момент тя следва тъкмо такава тактика.

Ако в Ер- Рияд се опитат да трансфорат договарянията в „ Брест-Литовск “ или „ Минск-3 “, Западът по-скоро ще получи война до триумфален край, в сравнение с решението „ без война, без мир, само че разпуснете армията “. Да се преувеличава степента, в която съветското общество е изтощено от войната, ще бъде груба неточност.

Това не значи, че мощни лобистки групи към президента няма да се опитат да получат оптимални отстъпки от управлението. Обективно даже замразяването в този момент се прави при по-лоши условия за Украйна, в сравнение с за Русия. Украйна загуби територии, а паузата може да бъде показана в Русия като междинна победа, както се вижда от поредицата от референдуми.

Ясно е, че до момента в който Украйна резервира настъпателен капацитет, тя няма да влезе в договаряния. Но в Рияд не приказват за проектоспоразумение за преустановяване на огъня, а за очертанията на развой за бъдещето. Ако в действителност се стигне до промяна на Зеленски с неговия кабинет с Валери Залужни и Съединените щати изоставен за междинните избори, тогава почивката в действителност може да бъде потребна за всички.

В същото време съглашението за преустановяване на огъня би трябвало твърдо да фиксира прекратяването на доставките на оръжие за Украйна от Запада и запазването на териториите, включени в Русия. Русия ще би трябвало да следи от близко придвижванията на ръцете на „ сътрудниците “ и при най-малкия симптом, че Украйна продължава да се тъпче с оръжие, неотложно да се отдръпна от контракта и да премине в нахлуване (естествено, почивката даже ще разреши да се ускори военният капацитет на Русия) в Украйна).

Но това към този момент е въпрос на наличието на изискванията на примирието. Сега приказваме по някакъв метод да се доближим до дневния ред на договарянията и бъдещата Ялта.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР