Крал Чарлз Трети се завърна към публичните си задължения за

...
Крал Чарлз Трети се завърна към публичните си задължения за
Коментари Харесай

Чарлз Трети се завърна към публичните си задължения

Крал Чарлз Трети се завърна към обществените си отговорности за пръв път, откогато през февруари му бе сложена диагноза рак. Днес той посети център за лекуване на ракови болести в Лондон, където съобщи пред пациентите на лечебното заведение, че се усеща добре, съобщи Ройтерс.
 чарлз Българска телеграфна агенция
В петък Бъкингамският замък заяви, че лекарите са удовлетворени от резултатите от лекуването на  75-годишния Чарлз Трети,  тъй че той ще може да възобнови част от обществените си задължения.

Днес кралят, който изглеждаше в положително здраве, и брачната половинка му кралица Камила посетиха Центъра за битка с онкологични болести " Макмилън " на Университетската колежанска болница в Лондон, където Чарлз Трети поздрави събралите се пред постройката хора.

Посещението целеше да сложи акцента и върху това, че Чарлз Трети е новият патрон на благотворителната организация " Кенсър рисърч Ю Кей " и имаше за цел да помогне за повишение на осведомеността по отношение на значимостта на ранното диагностициране на онкологичните болести, отбелязва Ройтерс.

Въпреки че обществените му изяви ще бъдат деликатно направлявани, с цел да се сведат до най-малко всевъзможни опасности за здравето на монарха, от двореца оповестиха, че той може да участва на някои годишни събития, като обичайния боен церемониал през юни, както и на възпоменателните церемонии по случай 80-годишнината от Десанта в Нормандия през Втората международна война, които също ще са през юни.

Бъкингамският замък удостовери, че Чарлз Трети и Камила ще одобряват и японския император Нарухито и брачната половинка му императрица Масако, които ще бъдат на държавна аудиенция в края на юни.

Заболяването на Чарлз Трети бе диагностицирано по-малко от 18 месеца, откакто той наследи майка си кралица Елизабет Втора на трона.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР