Владимир Путин печели президентските избори в Русия с голяма преднина

...
Владимир Путин печели президентските избори в Русия с голяма преднина
Коментари Харесай

Путин: Ще продължим да работим твърдо, обречени сме на успех

Владимир Путин печели президентските избори в Русия с огромна преднина – 76,67 %, сочат резултатите от обработката на 99,8 на 100 от протоколите на изборните комисии. На второ място е претендентът на комунистите Павел Грудинин с 11,8 на 100 от гласовете, трети е Владимир Жириновски с близо 6%.

Ксения Собчак получи съвсем 3%. Има обаче претенденти, които не са получили и 1% поддръжка . Избирателната интензивност през вчерашния ден е била 67,4 на 100, което е много високо за страната. 56 млн. гласоподаватели са дали гласа си за Путин и това е най-убедителната му изборна победа до момента.

С резултата си той усъвършенства върха си от предходните избори през 2012 година и се показва по-добре в сравнение с предвидиха социологическите анкети от последните седмици.

Късно нощес Путин посети концерта на Манежния площад до Кремъл, с който беше маркирана четвъртата годишнина от присъединението на Крим към Русия. Пред 35 хиляди свои последователи той благодари за поддръжката и даде обещание още по-усилена работа.



„ Вие сте нашият тим, а аз съм част от него. В това виждам самопризнание за направеното през последните години в доста сложни условия. Виждам доверието и вярата на хората, че ще продължим да работим твърдо, отговорно и даже по- дейно. Чакат ни триумфи . Много е значимо да съхраним единството, да притеглим на своя страна и тези, които са дали своят вот за други претенденти. Това единение ни е нужно, с цел да се движим напред. Ще помислим за бъдещето на нашата огромна татковина, за бъдещето на нашите деца. Със сигурност сме обречени на триумф “ , уточни Путин.
 Владимир Путин БГНЕС
„ Победи още веднъж нашият президент. Този човек, който издига страната ни. Който прави всичко за нашата страна “, разяснява един от последователите на Владимир Путин.

„ Разбира се всички се радвахме да забележим, че нашият президент ще бъде президент и в утрешния ден . Аз гласувах за него, тъй като имам вяра, че всичко, което ни споделя, ще се сбъдне “, уточни различен гласоподавател.

На къс брифинг след оповестяването на предварителните резултати, Путин разгласи, че не възнамерява промени в Конституцията . За отравянето на Сергей Скрипал във Англия, съветският президент сподели, че е научил от медиите. По мотив английските обвинявания против Русия по случая с покушението против някогашния шпионин, Путин съобщи:

„ Първото, което ми идва мислено е, че в случай че това беше бойно вещество, хората щяха да починат на място . Второ, Русия няма такива средства. Унищожихме цялото си химическо оръжие под контрола на интернационалните наблюдаващи. Направихме това първи за разлика от някои наши сътрудници, които дадоха обещания, само че за жалост не са ги изпълнили до ден сегашен. Всеки разумен човек схваща, че едно сходно деяние от страна на Русия е немислимо в навечерието на президентските избори и на международното състезание по футбол “.
 

Путин изрази подготвеност за подпомагане при следствие на закононарушението, като акцентира, че за задачата би трябвало да бъде заинтригувана и другата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР