Владимир Путин от известно време е набелязал Доналд Тръмп... знае

...
Владимир Путин от известно време е набелязал Доналд Тръмп... знае
Коментари Харесай

Путин има неговия номер. Защо Русия иска Тръмп пак да е президе...

Владимир Путин " от известно време е набелязал Доналд Тръмп... знае по какъв начин да го манипулира " и към момента вижда в него " преимущество ", съобщи някогашният специалист по Русия в Белия дом Фиона Хил, обсъждайки съветския водач и претендента за президент на републиканците.

" Това безусловно е козът [на Путин] ", сподели Хил в подкаста One Decision, воден от репортерката Джейн Фъргюсън и сър Ричард Диърлав, някогашен началник на Ми-6, когато я попита дали счита, че съветският президент, заседнал във войната в Украйна, залага на това, че Тръмп ще победи Джо Байдън следващата година и ще се върне на власт.

Хил добави: " Очакването, че Тръмп ще се върне, е нещо в интерес на Путин. Той може да си играе с това. Той може да го употребява като тип предизвестие - да сплаши украинците, европейците, останалия свят. Путин е много сигурен, като се има поради опитът му с Тръмп в предишното, че Тръмп бързо ще се опита да позволи войната в Украйна в негова изгода ".

" И, знаете ли, явно е, че Путин има номера на Тръмп от известно време, знае по какъв начин да го манипулира.Той е доста добър в изкуството на ласкателството с Тръмп. Той вижда в Тръмп преимущество в доста връзки ".

От 2017 година до 2019 година Хил е старши консултант по националната сигурност в Белия дом на Тръмп, като в последна сметка попада в светлината на прожекторите като очевидец по първото дело за импийчмънт на Тръмп. През 2013 година тя разгласява книгата " Mr. Putin: Operative in the Kremlin " ( " Путин: Оперативният шеф на Кремъл ", книгата няма формален превод на български, нито офоциално издание, бел. ред.) - проучване, което получи необятна оценка.

Макар че Хил се прочу във вашингтонските външнополитически среди, тя е родена и израснала в североизточна Англия, където учи в университета " Сейнт Андрюс " в Шотландия, а по-късно следва в Харвард.

Джо Байдън оглави международна коалиция в поддръжка на Украйна, само че сега финансирането на Киев от страна на Съединени американски щати е спряно в Конгреса, защото републиканците, лоялни на Тръмп, упорстват за твърди имиграционни ограничения в подмяна на повече помощ. В сряда Punchbowl News, която отразява събитията на Капитолийския рид, означи " възходящото изолационистко крило " на Републиканската партия, включващо най-много назначението на съдружника на Тръмп Майк Джонсън за ръководител на Камарата на представителите.

" Вашингтон охладня във връзка с Украйна ", се споделя в публикацията.

Според Хил Путин от ден на ден усеща шанса да завърши войната в своя изгода.

" Аз и доста други сътрудници към този момент получаваме дребни сигнали, които се изпращат, с цел да се види дали Съединените щати и Западът са подготвени да договарят ", сподели Хил, добавяйки, че това " допуска, че Русия би желала да види края, само че напълно при изискванията на Путин: без връщане на територии, с опция за оказване на напън върху Украйна в по-дългосрочен проект и сигурно без репарации ".

Тръмп и Путин са преплетени на международната сцена, откогато Тръмп влезе в американската политика през 2015 година, на фона на предизвестията за съветска интервенция в американските избори. През 2018 година Тръмп беше необятно подложен на критика за подмолната си демонстрация на срещата на върха с Путин в Хелзинки. През 2019 година следствието на специфичния консултант за съветската интервенция в изборите и връзките сред Тръмп и Москва завърши с голям брой обвинявания и обширни доказателства за опити за възпрепятстване от страна на Тръмп, само че без доказателства за сговор.

Широко възприеман като упорит автократ, Тръмп постоянно възхвалява Путин и други властнически водачи.

Миналата седмица в Ню Хемпшир Тръмп съобщи пред своите поддръжници: " Руският Путин споделя, че политически стимулираното гонене на политическия му противник от страна на Байдън е доста положително за Русия, тъй като демонстрира гнилостта на американската политическа система, която не може да претендира, че учи другите на народна власт. Така че ние приказваме за народна власт, само че целият свят следи преследването на политическия конкурент, който рита задника на Байдън ".

Тръмп не се признава за отговорен по 91 наказателни обвинявания по четири обвинителни акта, а също така е изправен пред разнообразни цивилен каузи и пред решение в Колорадо, което го изключва от изборните описи поради подстрекаване към протест на 6 януари. Независимо от това той води с голяма разлика в републиканските изследвания и е конкурентен или води пред Байдън в изследванията за общите избори

.

Хил съобщи, че защото Тръмп " може да бъде невероятен, непредсказуем, Путин евентуално би трябвало да работи доста деликатно, с цел да не го обиди и с цел да не премине един тип границата тъй като Тръмп живее за себе си ".

 

Но, сподели тя, " Путин е много убеден, че може да разпалва културни войни тук, там и на всички места. И единствено с малко ловко потребление на интервенции за политическо въздействие и агитация, той може да задържи нещата, които към този момент се движат в неговата посока, да се движат в неговата посока ".

 

" Във всеки случай всичко, което приказват заместниците на Тръмп или самият Тръмп за НАТО - той заплаши да изтегли Съединени американски щати, за Европа и европейската сигурност, за международните и световните каузи, за Украйна, всичко, което се случва на Капитолийския рид... за Путин това е просто знак, че още веднъж всичко бързо ще се превключи в негова посока, в негова изгода ".

 

Публикация на Мартин Пенгели в. Преводът и заглавието са на редакцията на ФрогНюз. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР