Владимир Путин обобщи резултатите от годината на едночасова пресконференция с

...
Владимир Путин обобщи резултатите от годината на едночасова пресконференция с
Коментари Харесай

Защо специалната операция се проточи и как ще завърши: Путин обобщи годината

Владимир Путин заключи резултатите от годината на едночасова конференция с публицисти

През 2022 година няма да има огромна конференция на Владимир Путин. Резултатите от годината обаче би трябвало да се обобщят! И президентът доста добре разбра това. Затова вечерта на 22 декември, в края на съвещанието на Държавния съвет, съветският водач излезе пред репортерите. И съвсем час отговаряше на всички най-важни въпроси.

На първо място, несъмнено, беше Украйна. Защо специфичната интервенция се забави и допустимо ли е да се форсират събитията? Как ще завърши въоръженият спор? Кога страните ще седнат на масата за договаряния? Владимир Путин почтено показа своите визии.

Не мина без обобщаване на икономическите резултати от годината, разискване на най-известните терористични офанзиви и изказвания за работата на военно-промишления комплекс. И непокътнатите вицове на президента, който призна, че на Нова година ще гледа личното си зрелище по малкия екран.

Предлагаме на вашето внимание най-ярките изказвания.

СПЕЦИАЛНАТА ОПЕРАЦИЯ съдебна експертиза ПРОТОЧИ?

Разбира се, на 24 февруари тази година никой не можеше да си показа, че въоръженият спор в Украйна може да остане съществена тематика до декември. Журналистите не можаха да не попитат президента за какво военните работят внимателно и може ли темпото да се форсира.

- Ще се стремим това да бъде приключено. И колкото по-рано, толкоз по-добре, несъмнено. Ама що се отнася до това какво се случва и по какъв начин, аз към този момент доста пъти съм казвал, че усилването на военните дейности води до неоправдани загуби. Кокошката кълве по едно зрънце.

ЩЕ съдебна експертиза СПРАВИ ЛИ ОТБРАНИТЕЛНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ С НАТОВАРВАНЕТО?

Говоренето, че „ на Русия й свършва оръжието “ продължава цяла година. През цялата година остава празен фонов звук. Нашите войски използваха най-хубавите типове оръжия, когато беше належащо.

Но, несъмнено, запасите не могат да бъдат безкрайни. Струва ли си да се опасяваме, че оръжието ще свърши? Путин счита, че си заслужава. Но не и за нас.

- Ресурсите на западните страни не са на ръба на изчерпването. Украйна получава някогашни руски оръжия. Виж тук са на ръба на изтощението - нокаутирахме съвсем всичко. Може да са останали десетки или стотици бронирани машини. Но това не значи, че НАТО няма друга техника, - предизвести президентът.

- Що се отнася до нашите запаси, ние ги изразходваме. Това са огромни числа. Разликата сред нас и тези, които ни се опълчват, е в това, че украинският военно-промишлен комплекс, в случай че не е стигнал изцяло нулата, то бързо се движи към нея и скоро няма да им остане лична база. А у нас тя единствено пораства “, заключи президентът.

АМЕРИКАНСКИТЕ РАКЕТИ В УКРАЙНА

Нямаше разискване на последните вести. Буквално на 21 декември стана известно, че Съединени американски щати са подготвени да дават на Украйна комплекси Patriot. Но това спорно решение въобще не ни плаши, счита президентът.

- Онези, които ни се опълчват, изхождат от това, че тази система (за противовъздушна защита " Пейтриът " - Ред.) е сякаш отбранително оръжие. Добре, просто ще го имаме поради. И постоянно има противоотрова. Така че тези, които вършат това, го вършат на вятъра. Това е единствено удължение на спора, това е всичко.

Но в случай че желаят, дано доставят, ние и тях ще ги очушкаме “, заключи Владимир Путин.

ПРЕГОВОРИТЕ С КИЕВ

На вчерашната среща сред Зеленски и Байдън, те засегнаха тематиката за договарянията с Русия. Президентът на Украйна към момента декларира, че няма да приказва за нищо, с изключение на за възобновяване на границите на Украйна от 8 декември 1991 година Следователно договарянията към момента не са вероятни.

Владимир Путин обаче е убеден, че всичко ще завърши на масата на дипломацията. Въпросът е какво ще убеди украинския режим в безапелационната нужда от такива договаряния.

- Рано или късно, несъмнено, всички страни, които са в положение на спор, сядат и се спогаждат. Колкото по-скоро осъзнаването на това пристигна при тези, които ни се опълчват, толкоз по-добре. Никога не сме се отказвали от договаряния.

ИКОНОМИЧЕСКИЯТ СПАД

В началото на февруари всички предричаха стопански колапс на Русия. Сроковете бяха разнообразни - някой даде на страната ни седмици, някой - месеци. Но прогнозите не бяха предопределени да се осъществен. Работата е там, че страната ни беше подготвена за жестоките ограничавания на Запада, - сподели президентът.

- Прогнозираният провал на стопанската система не се случи. Да, имаме понижение. Някой се надяваше, че ще имаме спад, понижаване на брутния вътрешен артикул от 20% и над 20%, 25%, споделиха някои. Намаление на Брутният вътрешен продукт има, само че не с 20% или 25%, а с 2,5%. Финансовият пазар е постоянен, само че той не е паднал от небето, той е резултат от работата на държавното управление.

Президентът добави, че при започване на идната година инфлацията не би трябвало да надвишава 4-5% на годишна база.

РАЗДЕЛЕНИЕТО НА РУСНАЦИ И УКРАИНЦИ

Президентът също по този начин призна дълбоките неточности в дълготрайната политика на страната, позволени по време и след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Според Путин Съединени американски щати въпреки всичко са съумели, най-малко краткотрайно, да всеят разкол сред братските нации - съветският и украинският.

- В края на краищата благодарение на трети сили и благодарение на обстоятелството, че след разпадането на Съюза на власт пристигнаха хора с извънредно националистически възгледи (в Украйна - Ред.), и благодарение на тези сили, макар всичките ни старания това разцепление се усилваше и усилваше. Както споделих един път, първо ни разделиха, разделиха ни, а след това всяха разкол и ни скараха. В този смисъл реализираха резултати, несъмнено. И в този смисъл ние претърпяхме известно крушение.

Президентът обаче увери, че в този момент страната ни прави всичко, с цел да бъдат славянските братя още веднъж обединени.

ПЛАЩАНИЯТА КЪМ УКРАЙНА ЗА ТРАНЗИТА НА ГАЗ

Пресконференцията не мина без мъчително убождане по посока на украинския режим. Малко хора имат поради този факт, само че Киев към момента получава пари от Русия за преноса на газ. От същата тази Русия, която обществено назоваха „ агресор “ и надали не „ демон в плътта “.

Президентът не можа да сдържи иронията си.

- Ето я агресор-агресор Русия, само че те получават пари от нас за пренос. Ние им плащаме. И макар обстоятелството, че ни назовават агресори, макар че те самите са агресори против Донбас и ние противодействаме на експанзията, а не противоположното, те вземат парите. И нищо. Парите не миришат.

ТАВАНЪТ НА ЦЕНИТЕ НА ГАЗА И НЕФТА

Разбира се, президентът отговори и на въпроса на публицистите за новия " таван " на глобите. Путин даде обещание документите за отговор на Русия да бъдат подписани до края на декември.

- Това още веднъж е опит за административно контролиране на цените [от западните държави]. Това няма да докара до нищо положително в газовия бранш, както и в петролния бранш.

Ограничаването на цените е връщане към колониализма “, продължи Путин. - Западът е привикнал да ограбва други страни. До огромна степен възходът на европейската стопанска система се основава на ограбването на страните от Африка, Азия и Латинска Америка. Благосъстоянието на Съединените щати нараства от търговията с плебеи, Първата и Втората международна война.Непазарните регулаторни ограничения са все същият опит за колониален обир.

ПРЕЗИДЕНТСКАТА Народоосвободителна въстаническа армия ГОДИНА

Не остана без внимание и тематиката за обръщението на президента към Федералното заседание. Путин призна, че е бил заставен да го отсрочи за началото на идната 2023 година. Ситуацията се разви прекомерно бързо.

Е, не огромната, само че значима конференция на президента приключи с почтена смешка. Журналистите не устояха на баналния въпрос „ Как ще прекара Путин Нова година “. Президентът отговори полушеговито, полусериозно, като че ли се поставяше на мястото на всеки гражданин на Русия.

- Ще се опитам да чествам Нова година в кръга на околните си, тъй че да има родни хора до мен. Определено ще виждам речта на президента, неговите поздравления, - усмихна се Путин.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР