Владимир Путин нареди на руските въоръжени сили да извършват действия

...
Владимир Путин нареди на руските въоръжени сили да извършват действия
Коментари Харесай

Путин праща войски да поддържат мира в Донецк и Луганск в Украйна

Владимир Путин подреди на съветските въоръжени сили да правят дейности по поддържане на мира на територията на Донецката и Луганската национална република часове откакто ги призна за самостоятелни.

На съветското външно министерство е разпоредено да откри дипломатически връзки с републиките в Източна Украйна.

Путин подписа нощес укази за признаването на независимостта на самопровъзгласилите се Донецка национална република (ДНР) и Луганска национална република (ЛНР). На публична гала в Кремъл Путин подписа укази за признаването на независимостта на двете републики, както и контракти за дружба, съдействие и взаимопомощ с тях.

За през днешния ден е планувано взаимно съвещание на двете камари на Народното събрание - Държавната дума и Съвета на федерацията. Няма подозрение, че решението на президента ще бъде единомислещо подкрепено, а съответните документи - утвърдени.

Путин прикани украинските управляващи да прекратят обстрела против Донецк и Луганск и предизвести:

„ Настояваме тези, които завзеха и удържат властта в Киев неотложно да прекратят бойните дейности. В противоположен случай цялата отговорност за вероятното продължение на кръвопролитието ще лежи напълно на съвестта на ръководещия на територията на Украйна режим “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР