Владимир Путин нарече знакова срещата си с краля на Саудитска

...
Владимир Путин нарече знакова срещата си с краля на Саудитска
Коментари Харесай

Приключи безпрецедентната среща на Путин с краля на Саудитска Арабия, ето какво си казаха

Владимир Путин назова знакова срещата си с краля на Саудитска Арабия Сулейман бен Абдел Азиз ал-Сауд в Русия.
„ Това е първата в историята на нашите връзки аудиенция на краля на Саудитска Арабия в Русия. И даже това единствено по себе си към този момент е знаково събитие. Нашите история имат много огромна история”, съобщи съветският президент на срещата с монарха.


Руският президент подсети, че през 1926 година Съюз на съветските социалистически републики е била първата страна, признала Кралството, основано от бащата на настоящия водач.

„ И ето в този момент на нас ние доста прелестно да ви приемем тук, Ваше Величество. Убеден съм, че вашето посещаване ще послужи за един добър подтик на нашите междудържавнически отношения”, добяви Путин.

Кралят от своя страна съобщи, че Саудитска Арабия се стреми към подсилване на връзките с Русия в ползите на мира, сигурността и развиването на международната стопанска система. Той благодари на Путин за топлия банкет и добави, че към този момент е бил в Русия през 2006 година.



Визитата на саудитския монарх в Русия стартира в сряда. Кралят беседва с Владимир Путин, а измежду основните тематики бяха обстановката на нефтения пазар, военно – техническото съдействие, Сирия, както и рецесията в връзките сред Саудитска Арабия и Катар.

Стана ясно, че Москва и Рияд са се договорили да развиват съдействие в освояване на Космоса и в областта на атомната енергетика.

„ Сред перспективните браншове, за които през днешния ден бяха реализирани сделки, бе, несъмнено енергетиката, само че освен обичайна, само че и атомната, съдействието в усвояването на Космоса, в агропромишления комплекс и в инфраструктурните проекти”,ь съобщи Лавров след договарянията на Путин с краля на Саудитска Арабия.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР