Владимир Путин е взел военно необосновани решения за спечелване на

...
Владимир Путин е взел военно необосновани решения за спечелване на
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Путин цели да спечели войната до Деня на победата на 9 май

Владимир Путин е взел " военно голословни " решения за продобиване на войната в Украйна до съветския церемониал по случай Деня на успеха на 9 май, съобщи английски министър.

Както оповестява „ Индипендънт “, цитирайки английския министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи, " хиляди съветски животи ще бъдат погубени " вследствие на желанието на Путин да бъде общопризнат като " воин " преди тържествата идващия месец по случай успеха на Съветския съюз над нацистка Германия през Втората международна война.

" Фактът, че той е наредил военната победа да бъде обезпечена до 9 май, е стеснителен за командирите, които знаят от цялата си подготовка на командния състав, че е безспорна нелепост да стартират нахлуване, преди да са събрали цялата си бойна мощност ", сподели Хийпи пред BBC Breakfast. " През последните една-две седмици в Донбас имаше необикновено неприятно време, което значи, че сега теренът не е удобен за маневриране на тежка войска. "

Той съобщи пред Sky News, че " принуждаването на съветската войска да стартира атака в този момент, единствено с цел да може Путин да има прекрасен безоблачен ден на 9 май ", ще коства доста скъпо на Русия.

Днес Съединени американски щати са хазаин на повече от 40 страни на договаряния за защита, свързани с Украйна, които се организират в Германия и ще се съсредоточат върху въоръжаването на Украйна.

Това се случва, откакто Вашингтон утвърди продажбата на муниции за Украйна на стойност 165 млн. $, а също по този начин ще даде финансиране в размер на над 300 млн. $ за закупуване на още доставки след високопоставено посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

" Русия се проваля. Украйна съумява ", съобщи Блинкен ден след визитата си в Киев.

Остин отиде по-далеч, като добави, че както Съединени американски щати желаят Украйна да остане суверенна, демократична страна, по този начин желаят " да видят Русия отслабена до степен, в която да не може да прави неща като навлизане в Украйна ".

Забележките на Остин наподобява съставляват смяна в по-широките стратегически цели на Съединени американски щати. Преди това позицията на Съединени американски щати беше, че задачата на американската военна помощ е да помогне на Украйна да победи и да отбрани съседите на Украйна от НАТО от съветските закани.

В явен отговор на Остин съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия има " чувството, че Западът желае Украйна да продължи да води война и, както им се коства, да изтощи съветската войска и съветския военнопромишлен комплекс. Това е заблуда. "  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР