Владимир Путин е поискал от бивш командир на Вагнер да

...
Владимир Путин е поискал от бивш командир на Вагнер да
Коментари Харесай

Путин поиска бивш командир на Вагнер да формира доброволчески части в Украйна

Владимир Путин е изискал от някогашен пълководец на " Вагнер " да надзирава образуването на доброволчески елементи в Украйна. След срещата си с Рамзан Кадиров тази седмица - съветският президент е разговарял и с Андрей Трошев, който беше изпълнителен шеф на наемническата формация. От Кремъл оповестиха, че в този момент той работи за военното министерство. 

" Били сте в доброволческо звено повече от година. Знаете по какъв начин е, по какъв начин работи. Знаете какви проблеми би трябвало да се разрешат, тъй че бойната работа да върви по-добре и допустимо най-успешно ", сподели Владимир Путин, президент на Русия.

Съдбата на " Вагнер " е неразбираема след гибелта на основателя ѝ - Евгений Пригожин, който съгласно Москва почина в самолетна злополука край съветската столица дружно с други водачи на групировката.

Анализатори считат, че наемниците не желаят да работят непосредствено с съветското военно министерство . Но от английското разузнаване позволяват, че стотици бойци са се върнали още веднъж на фронта в Украйна, откакто по-рано се изтеглиха. 

Междувременно във вечерното си послание Володимир Зеленски разгласи, че вероятно участие на страната му в НАТО ще подсигурява дългогодишен мир.

" Украйна заслужава да бъде член на НАТО. Това е наложително. И не е единствено наша упоритост ", съобщи Зеленски, президент на Украйна.

Зеленски посети Бабий Яр в покрайнините на Киев, с цел да уважи паметта на евреите, които са убити там преди 82 години, по време на Холокоста. При нацистката окупация единствено за 48 часа повече от 30 хиляди души губят живота си
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР