Владимир Путин даде заповед за пускане в пробна експлоатация на

...
Владимир Путин даде заповед за пускане в пробна експлоатация на
Коментари Харесай

Владимир Путин даде заповед за пускане в пробна експлоатация на новия зимен комплекс на станцията „Восток“ в Антарктида

Владимир Путин даде заповед за стартиране в пробна употреба на новия зимен комплекс на станцията „ Восток “ в Антарктида.

В церемонията, която се организира посредством видеоконферентна връзка, взе участие и президентът на Беларус Александър Лукашенко.

„ Скъпи другари, приветствам ви с това събитие! “, сподели Путин. Той не изключи опцията да посети съветската антарктическа станция „ Восток “.

„ Владимир Владимирович, може би някой ден ще долетим до Антарктида? Интересно е “, предложи му Лукашенко. „ Да, добре “, шеговито се съгласи Путин.

Владимир Путин даде заповед за стартиране в пробна употреба

С новия си зимен комплекс съветската антарктическа станция ще бъде отворена платформа за работата на откриватели от доста страни по света, сподели още съветският президент.

„ Новата станция ще ускори съдействието сред учени от разнообразни страни, ще се трансформира в отворена платформа за решение на незабавни проблеми в региона на проучването на природата и околната среда и, несъмнено, за поощряване на взаимни научни иновационни стратегии в границите на Съюзната страна сред Русия и Беларус “, съобщи Путин.

Путин също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че станцията „ има, несъмнено, в действителност доста задания – те включват наблюдаване на слънчевата интензивност и други промени в галактическото време, които въздействат както на техниката, по този начин и на хората, както и проучване на ролята на Антарктида в международните климатични промени “.

Русия се управлява от националните си ползи и в никакъв случай няма да разреши другите да ги подценен. Това съобщи преди дни съветският президент на среща със студенти в Студентския дом на Балтийския федерален университет „ Имануил Кант “, напомня SafeNews.

„ Позволете ми да ви припомня, че вследствие на седемгодишната война Русия влезе в Източна Прусия и окупира Кьонигсберг. И Източна Прусия се закле във честност на съветския трон. Това беше направено както от студенти, по този начин и от преподаватели в университета, където Имануел Кант е работил от самото начало живота си и два пъти беше ректор на този университет “, сподели Путин.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР