Владимир Путин даде руско гражданство на състезателя в Смесените бойни

...
Владимир Путин даде руско гражданство на състезателя в Смесените бойни
Коментари Харесай

Путин даде руско гражданство на американски състезател от смесените бойни спортове

Владимир Путин даде съветско поданство на състезателя в Смесените бойни спортове (ММА) Джеф Монсън. От Кремъл обосновават решението си със спортната популярност на американеца.

Монсън, прочут с прякора си Снежния човек, е свързван с съветски политически водачи. В свое изявление той съобщи, че се усеща " руснак по душа ".

Състезателят става следващата известна персона, получила съветско поданство. Американецът, който е някогашен кандидат за купата в тежка категория на шампионата по смесени бойни спортове - UFC, се подреди до актьорите Жерар Депардийо и Стивън Сегал и до американския боксьор Рой Джоунс-младши.

" Той е доста известна персона в спортните среди и е прочут в своята сфера по целия свят ", сподели представителят на президентството Дмитрий Песков. По думите му Монсън е кандидатствал за поданство по нормалния ред и е дал отговор на всички условия.

ММА състезателят е изострен критик на външната политика на Съединени американски щати. " Когато хората ме попитат за какво съм изискал съветско поданство, е мъчно да дам отговор. Предполагам, просто тъй като се усещам руснак ", съобщи Монсън неотдавна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР