Владимир Пелов е убит поради неуредени бизнес отношения между него

...
Владимир Пелов е убит поради неуредени бизнес отношения между него
Коментари Харесай

Владимир Пелов убит заради неуредени сметки

Владимир Пелов е погубен заради неуредени бизнес връзки сред него и Марио Панчев. Пелов се е укривал в Ботевград в последния месец.

Това заяви шефът на ОДМВР - София старши комисар Георги Григоров на брифинг във връзка убийството на Владимир Пелов в Ботевград - един от избягалите пандизчии от Централния софийски затвор през април месец тази година.
Вторият участник в стрелбата е 39-годишният Марио Панчев, с прякор Големия.

Старши комисар Григоров разясни, че Пелов е открит с изменена осанка и с брада, каквато до момента не е имал. Стана ясно и че Марио Панчев не е давал показания в полицията за Владимир Пелов.

Григоров посочи още, че полицията към момента няма информация за другия избягал пандизчия Радослав Колев, а допреди убийството са проверявани всички сигнали за неговото укриване.

Наталия Николова, областен прокурор на област София, изясни, че към сегашния миг е формирано досъдебно произвеждане за убийството на Владимир Пелов и потърпевшия Марио Панчев.
Извършен е спомагателен оглед, разпитани са 7 очевидци и е назначена здравна и правосъдна експертиза.

Назначена е и балистична експертиза, която ще внесе изясненост за това кои от откритите при огледа на местопроизшествието три револвера са употребявани при осъщественото закононарушение, от кого са употребявани и на кого принадлежат.

На мястото на закононарушението са открити 3 револвера - до натрупа, на земята и към храстите.
Намерени са още седем гилзи.

Николова съобщи още, че има данни за две пострадвания на потърпевшия Марио Панчев и до този миг той не е в положение да бъде разпитан.

Възникнала е престрелка сред Пелов и лицето, което е потърпевшо и настанено в " Пирогов ", при което Пелов е умрял на място, а лицето е настанено в " Пирогов " с огнестрелни рани.
Това сподели пред публицисти в Министерски съвет основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Маринов разяснява, че лицето, настанено в " Пирогов " - Марио Панчев, има голям брой престъпни регистрации, в това число преди време е правил незаконна активност с Пелов.

От година и половина връзките им са извънредно напрегнати, разследване на персонални спорове, най-вероятно неуредени сметки от осъществявана взаимно незаконна активност.

Към този миг информацията е, че те са били по-скоро врагове, в сравнение с другари.

Директорът на Главна дирекция " Национална полиция " Христо Терзийски разяснява, че по сигнал на жител на Ботевград са създали инспекция, само че не са го открили.
" Много адреси в региона на вилните зони на Ботевград са проверявани по сигнали на локални поданици, само че към този миг ние не сме го открили ", сподели още той.

Младен Маринов разяснява, че Пелов е с извънредно изменена осанка, с брада, суитчър.

Полицаите открити са два револвера, обувки за тежки преходи, което сигурно потвърждава, че не е живял в града.

На въпрос по какъв начин престъпният контингент откри Пелов преди полицията, Маринов съобщи, че въпросът е противоположен - Пелов намира индивида, с който има да разчиства сметки.
" Три револвера на местопроизшествието не приказва единствено за финансов спор ", съобщи Терзийски.

Младен Маринов напомни, че Пелов е бил извънредно рисков нарушител, който знае по какъв начин да се укрива, знае по какъв начин да се придвижва, направил е голям брой закононарушения, в това число и убийства.

" В случая той търси човек, с който има спор, с цел да си го реши. Намерил е най-удобното място - става въпрос за едно дере, което е облагородено във тип на алея, само че е в такава част, че той може да се придвижи и неусетно да издебне жертвата. Това е и направил. Жертвата очевидно е имала подготвеност и се е получила обстановката ".

Терзийски разяснява, че Ботевград е едно от най-спокойните места от криминогенна позиция.

" Не изключваме да има и персонален спор ", разяснява още той.

Припомняме, убитият Владимир Пелов избяга от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Тогава с него избяга и съучастникът му Радослав Колев, като двамата излязоха от пандиза през централния вход, откакто стреляха с револвер по защитата.

Министерство на вътрешните работи незабавно предприе дейности по издирването на двамата бегълци, само че без триумф. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали пандизчиите на разнообразни места в София, само че те не бяха открити от управляващите.

Според един от последните сигнали до полицията Владимир Пелов е бил видян в Ботевград. Заради сигнала на 2 юни в града беше извършена полицейска акция по издирването на пандизчията. Последният сигнал за Пелов е бил подаден преди 3 дни.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от пандизчията. В осем страници Пелов описал претекстовете си да избяга от пандиза. Твърдял, че е наказан незаслужено, получил е тежко наказване, което е еднакво на смъртна присъда и това провокирало бягството. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР