ВЛАДИМИР МАРИНОВ е роден през 1981 г. в Пловдив. Средното

...
ВЛАДИМИР МАРИНОВ е роден през 1981 г. в Пловдив. Средното
Коментари Харесай

В центъра на нашата политика са хората

ВЛАДИМИР МАРИНОВ е роден през 1981 година в Пловдив. Средното си обучение приключва в ЕГ " Иван Вазов " в Пловдив. Има висше обучение по " Мениджмънт " от Московския държавен институт по интернационален мениджмънт. От 2004 година се занимава с частен бизнес в областта на земеделието. От 2010 година влиза интензивно в политиката. Бил е общински консултант от Българска социалистическа партия в община " Родопи ". В интервала 2015-2016 година е заместител регионален шеф на Пловдив. От 2019 година е зам.-кмет на община " Родопи " в съдружното ръководство " БСП-АБВ ". Зам.-председател на Политическа партия АБВ от 2016 година На изборите през юли за 46-о Народно събрание е определен за народен представител като лидер на лявата листа в Хасково. Владее британски, съветски и испански език.

- Г-н Маринов, на предишните парламентарни избори се случи нещо от дълго време мечтано от хората с леви убеждения - партиите вляво се сплотиха към Българска социалистическа партия. Какво обаче не доближи на обединената левица, с цел да завоюва доверието на голямата маса онеправдани, небогати и страдащи хора в България?

- На 4 април левият гласоподавател ясно сподели, че не е подготвен да ни поддържа, когато сме разграничени. Радвам се, че всички осъзнахме нуждата от обединена левица. Макар коалиция " Българска социалистическа партия за България " да не получи предстоящата поддръжка на вота на 11 юли, нашите леви обединения извървяха път, който е извънредно значим за България. Сега е моментът лявата коалиция да се утвърди като стабилната политическа конструкция, която в кратковременен и средносрочен проект е алтернативата на близо 12-годишното ръководство на ГЕРБ. Вярвам, че на 14 ноември резултатите за лявото обединяване ще бъдат доста по-добри. Има задоволително справедливи и субективни предпоставки за това. Българските жители схванаха към този момент кой носи отговорност за това да няма държавно управление и страната ни да е в такова обществено и икономическо положение. Те чакат рационалните решения, с които да изведем България от тежката обстановка.

- Според социолозите " Българска социалистическа партия за България " е единствената от парламентарните обединения, която бележи растеж в доверието в последните два месеца. На какво се дължи това?

- В 46-ото извънредно фрагментарно Народно заседание се прокараха разграничителни линии, някои партии действаха детско, а други желаеха постове, преди да се приказва за политики. За страдание, задкулисието продължи да ръководи. " Българска социалистическа партия за България " отхвърли да взе участие в този развой. Очаквам така наречен партии на митинга, които осъдиха хората на безвремие с неизбирането на постоянно държавно управление, да получат на 14 ноември оценката, която заслужават.

В последния парламент " Българска социалистическа партия за България " беше факторът за диалогичност, непоклатимост, успокоение и сигурност. Показахме, че огромното обединяване вляво и ляво-център е действителна политическа групировка, която е притежател на смяната. Политиките, които предлагаме, стигат до хората, и мисля, че те още веднъж ще ги оценят и стимулират, с цел да ни дадат поддръжката си на 14 ноември. Трябва да се погрижим в тези сложни месеци за обществено слабите, възрастните, младите фамилии. Лявото е в напредък в Европа, тъй като актуалните проблеми и множеството страдащи хора изискват обществена правдивост и по-леви решения.

" Българска социалистическа партия за България " в съдружния формат, в който се явява за повторно на парламентарни избори тази година, носи разсъдък, причислява способни хора, които схващат какво е жанр и татковина, милеят за страната си, живеят тук и желаят да се развиват в нея.

- С кои от избавителните ограничения за излизане от рецесиите в програмата на " Българска социалистическа партия за България " за първите 100 дни на 47-ото Народно събрание се ангажирате, в това число и на районно равнище?

- Тежката рецесия, която идва, може да се реши единствено с работещи и рационални дейности, а не с популизъм и страсти. Затова е извънредно значимо новият парламент да излъчи устойчиво и постоянно правителствo и " Българска социалистическа партия за България " ще бъде основен фактор за съставянето му. Важно е обаче да се види кой какви политики предлага. Нашата стратегия цели непоклатимост, резистентност, увеличение на приходите, успокоение в енергетиката, опазването на здравето, което да дава отговор на потребностите на хората. Ние можем да предприемем тези дейности.

Програмата ни за първите 100 дни на ръководство планува редовно нарастване на приходите, защото България е страната в Европейски Съюз с максимален брой население в риск от беднотия. Увеличаването на приходите на всички български жители ще се случи още в първите седмици и месеци на ръководството посредством ограничения със мощен обществен и стопански резултат.

Предлагаме понижаване на Данък добавена стойност от 20 на 9% за енергоносителите и главните храни, незабавна целева поддръжка за фамилиите с ниски приходи. Първо би трябвало да се дефинират групите, нуждаещи се от помощ. В момента 1 237 080 фамилии употребяват единствено дърва за огрев. Заради скъпия ток хората започнаха да търсят дърва, такива обаче няма на пазара, цените се качиха, а камионите с дърва излизат за Гърция. Първото решение е краткотрайно прекъсване на износа на дърва, с цел да се помогне на над 1 милион семейства. Като мярка против скъпия ток предлагаме скица за отсрочено заплащане, а на енергийно бедните фамилии страната да поеме и по 200 киловатчаса.

Здравеопазването би трябвало да е безспорен приоритет за страната. С сътрудниците от хасковската листа на " Българска социалистическа партия за България " посетихме общинската болница в Харманли. Това е едно от най-старите лечебни заведения в страната, с едновековна история, което сега е в окаяно положение и с безпределно остаряла материална база. Управителят на болничното заведение, подсилен от групата съветници от Българска социалистическа партия в Общински съвет в Харманли, неведнъж са отправяли искане за финансова помощ и ремонт на постройката. Кметът на общината обаче нехае за болничното заведение, която обслужва популацията на Харманли и прилежащите общини. В разгара на четвъртата КОВИД-вълна шефът на лечебното заведение подаде оставка. За 10 години ръководство на страната и общината ГЕРБ не направи нищо за лечебното заведение и за възстановяване въз основата му. В тaзи здрaвнa кризa, тoчнo в тoзи мoмeнт, кoгaтo цялoтo нaceлeниe изпитвa ocтрa нуждa oт дocтъп дo бoлничнo лeчeниe, oт пoмoщ, да оставиш здравно заведение нa ръбa на оцеляването, е прecтъплeниe! Здравеопазването повече не може да е търговия. Затова от " Българска социалистическа партия за България " предлагаме да има и предпазени лечебни заведения, както има предпазени учебни заведения. Това значи тези лечебни заведения да се подсилят с в допълнение целево финансиране. Това ще подсигурява сигурност на хората в района и на лекарите, че ще работят там, ще се обезпечи районно опазване на здравето и достъп до качествена здравна услуга за всеки жител.

Относно " зеления документ " трябваше да има предвидимост и подготовка. Всяка здравна мярка би трябвало да бъде обявявана дружно с икономическа и обществена. Ние бихме създали следното: издаваме заповед, че учебните заведения се затварят след един месец, а родителите, които излизат в неплатен отпуск, с цел да гледат децата си, ще получават по една междинна работна заплата за страната. На самоосигуряващите се също се изплаща по една заплата. Така се основава успокоение и сигурност у хората. Наличието на антитела също да е опция за издаване на " зелен документ ", което може да се направи в този момент и незабавно. На хората, които имат болести, непозволяващи да им се сложи ваксина, би трябвало да се даде опция също да се придвижват. Да се обезпечи и възнаграждение на лекарите и медицинските екипи, които сега са свръхнатоварени.

- Какви са посланията ви към гласоподавателите?

- Да бъдат на първо място здрави, с сериозно мислене, с дейна гражданска позиция и публично ангажирани. Изправени сме пред провокации. Всеки от нас усеща голямата липса на правдивост в България. Само настоящ парламент може да вземе предстоящите от обществото решения и постоянно държавно управление да преведе страната през рецесията. Затова парламентарните избори са доста значими. Без нас в идващия парламент няма да може да се сформира държавно управление. Затова и отговорностите ни са още по-големи. Вярвам, че небосвод и вероятност има. Нужна е обаче политика, която да сложи в центъра най-важния запас - хората. Те са огромният капацитет на България, без който няма страна, работещи институции и стопанска система.

Oбикаляйки област Хасково, виждам няколко огромни работещи предприятия, само че виждам и неизползвания голям стопански и географски капацитет на района. Днес региона е изгубила изгражданата с десетилетия наред промишленост, обичайния си занаят, работните места, професионалния капацитет.

Солидните биографии и професионализмът в листата на " Българска социалистическа партия за България " в област Хасково са сериозна причина за триумф на тези избори. Призовавам всеки, който излезе да гласоподава на 14 ноември, да избере двата вота - за парламент и президент! Да гласуваме за смяна, непоклатимост, предвидимост и сигурност с бюлетина номер 33!

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР