Владимир Карамазов реши да каже мнението си по повод коментари

...
Владимир Карамазов реши да каже мнението си по повод коментари
Коментари Харесай

Карамазов атакува колеги в Народния с Тарикат мъж не писка

Владимир Карамазов реши да каже мнението си във връзка мнения на негови сътрудници от Народния спектакъл, които споделиха, че в края на юни и през юли са им поставени над 10 поредни спектакъла. Това обаче се отнася единствено за спектаклите на Александър Морфов, както и за моноспектакли на актьорите бунтари Валери Йорданов и Албена Колева, които поддържат Морфов и упорстват за оставка на шефа Васил Василев.

" Понеже се случват какви ли не неща към мен, взех решение да споделя мисли и мемоари. Един от най-големите театрални спомени за мен беше, когато на фестивала в Авиньон изиграхме много тежкият театър " Казанова " - 25 следващи пъти. Играех Казанова като бях на сцената през целия театър. Това беше едно надграждане на облика и спектакъла и най-после представлението беше достигнало неподозирани за нас територии. Тогава усетих, какъв брой доста ни ограбва нашата система на репертоарен спектакъл ", написа в персоналния си профил във фейсбук Владимир Александров, по-известен като Владимир Карамазов.

" Ужасно е да играеш комплицирани функции през месец. Всекидневното играене на театър води актьорите до реализиране на изключителни неща. Да, уморително е, само че е доста сладка тази отмалялост на същинска актьорска работа. Няколко години по късно гледах в Лондон Джъд Лоу в Хенри 5. Три месеца всеки ден, като събота и неделя се играе по два пъти. Аз гледах може би една от последните постановки и гласа му беше паднал. Но каква сила имаше! Страшно му завидях, тъй като и аз желая да се опитвам в такова нещо.

Искам да видя дали мога да разпределя силата си за подобен маратон и дали ще го устоя. Каква ли подготовка ще ми би трябвало, каква ли настройка? Уви, може би в никакъв случай няма да схвана. Просто нашата система е друга и за мен тя е в пъти по ощетяваща артиста.

В момента преговарям " Антихрист ", обрисува се тежък театър за мен. Надявам се да имам опцията някой ден да го изиграя поредно най-малко 10 пъти. Би било отлично. И последно нещо, само че значимо. Има една сентенция, малко махленска, само че все пак разкрива философия на живот и огромна класа. Приел съм я като закон в моя живот и се пробвам да я съблюдавам. И тя е " Тарикат мъж не писка ", съобщи още Карамазов.

Преди 10 дни в изявление за разкри, че управлението на театъра води избрана политика към така наречен артисти бунтари, които поддържат уволнения дисциплинарно основен режисьор Александър Морфов.

" Предишното управление на Народния спектакъл смъкна постановките на Морфов. Сегашното пристигна с ангажимента, че ще ги възвърне, само че със завръщането на Александър Морфов бяха възобновени единствено два от петте спектакъла. След това управлението стартира да ги поставя един път месечно или през месец, макар че нямаше билети за тях месеци напред. А, в този момент са поставени същите спектакли през лятото. Аз имам в програмата си осем следващи моноспектакъла и няколко други, а през зимата бяха слагани един път месечно ", сподели Валери Йорданов пред Lupa.bg.

В програмата на Народния спектакъл е планувано артистът да играе моноспектакъла „ Караконджул “ от 27 до 30 юни, и на 2, 4, 5 и 6 юли – всяка вечер, както и спектакълът „ Големанов “ сред тях.

" Албена Колева има поставени четири спектакъла един след различен през лятото. „ Хъшове “ са три пъти един измежду различен през юли. Погледнете обаче, че това се отнася единствено за спектаклите на непослушните. Другият театър „ Животът е прелестен “ на Александър Морфов са желали също да го сложат четири пъти през лятото, само че Камен Донев има задължения и е отказал четири постановки и ще има две поредни. Бих поканил шефа да опита да изиграе осем моноспектакъла осем вечери поред, с цяло въртене преди този момент, т.е. – по два на вечер, каквато е неговата заповед ", разяснява пред Lupa.bg Валери Йорданов.

Самият той на няколко пъти показа и във фейсбук, че управлението санкционира част от актьорите, като ги кара да играят поредно няколко дни подред тежки постановки.



Очевидно позицията на Владимир Карамазов е предизвикана от думите на Валери Йорданов. Карамазов се върна на щат в Народния спектакъл през март т.г., откакто 15 години, въпреки да бе част от трупата, предпочиташе да не е привързан с трудов контракт. Сега артистът се върна на заплата, защото поддържа политиката на шефа Васил Василев.

Владимир Карамазов участва и на конференцията на шефа на Народния спектакъл, на която Васил Василев изясни за какво е уволнил Александър Морфов. Надали обаче поговорката " Тарикат мъж не писка " в тази ситуация се отнася тъкмо за хъша Валери Йорданов, разясняват в гилдията.

* " Тарикат мъж не писка " - мъж, който се счита за печен, не би трябвало да се оплаква 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР