Вкусен и лесен за приготвяне лимецов хляб - чудесен за

...
Вкусен и лесен за приготвяне лимецов хляб - чудесен за
Коментари Харесай

Лимецов хляб със сода

Вкусен и елементарен за подготвяне лимецов самун - превъзходен за обичаните фамилни вечери

Необходими Продукти

● пълнозърнесто брашно - 350 грама (от лимец)
● сода бикарбонат - 1 ч.л.
● захар - 1 ч.лъжичка
● кисело мляко - 120 грама
● вода - 150 мл
● оцет - 1 с.л.
● олио - 3 с.л.
● сол - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

За приготвянето на пълнозърнестия самун първо смесете в дълбока купа брашното със захарта и солта.

Оформете кладенче в средата и сипете вътре киселото мляко със содата и оцета. Внимателно разбъркайте единствено наличието на кладенчето и оставете настрани да шупне млякото.

След това налейте водата и олиото, последователно замесете тесто. Не го месете прекомерно дълго - би трябвало да постигнете еднородност на съставките.

Хомогенността на тестото доста зависи от плътността на самото кисело мляко. Това значи, че може да се наложи да прибавете или още малко брашно, или течност.

Оформете от тестото самун с кръгла форма. Покрийте тава за печене с хартия и сложете вътре хляба. Поръсете го с малко брашно и направете леки сечения по повърхността му.

Имайте поради, че този самун не се нуждае от втасване. Веднага го сложете да се пече в авансово загрята на 200 градуса фурна за 5 минути.

След това намалете градусите на 180 и пеете още 30-тина минути. Хлябът е подготвен, когато получи твърда кора и вкусен тен.

Лимецовият самун със сода е апетитен и елементарен за подготвяне, тъй като не се меси дълго време и не се оставя да шупва.

Той е потребен, тъй като главната съставна част е лимецово брашно, само че въпреки всичко няма да удвои доста размера си.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР