Вкатедра Връзки с обществеността“на ЮЗУ Н.Рилскигостува Инна Димова – председател

...
Вкатедра Връзки с обществеността“на ЮЗУ Н.Рилскигостува Инна Димова – председател
Коментари Харесай

Председателят на сдружението на жените на съвета на  Европа се срещна със студенти и преподаватели в ЮЗУ Н. Рилски  



Вкатедра „ Връзки с обществеността “на ЮЗУ " Н.Рилскигостува Инна Димова – ръководител на Сдружението на дамите на Съвета на Европа /Amicale Femmes – Amicale du Conseil de l'Europe/ и експерт по интелектуална благосъстоятелност във Франция. Тя бе посрещната от ръководителя на катедрата доцент доктор Николай Попов и от основателя на срещата гл. ас. доктор Славка Попова.

В рамките на гостуването си в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ Инна Димова изнесе лекция на тематика „ Авторско право и цифрова промяна в медиите и PR бранша “ пред студенти и преподаватели от катедра „ Връзки с обществеността “.

Тя описа за активността на Съвета на Европа и по-конкретно за плановете, които се реализират под нейното председателство на Сдружението на дамите на Съвета на Европа в отбрана на техните права – самодейността по основаването на библиотечен фонд, включващ творчеството на “les femmes de lettres ” /жени-творци/ от 46-те страни-членки на Съвета на Европа; списание Links; програмата на Съвета на Европа Itinéraire culturel).


Инна Димова показа опита си на правист по право на интелектуална благосъстоятелност от теоритична позиция и от практиката. За аудиторията беше от огромен интерес представянето на главните правила и правната наредба на авторското право в България и страните от Европейския съюз. Тя разясни, че обектите на авторски и сродни на тях права в подтекста на непрекъснато разрастваща се и мощно динамична цифрова среда все по-често са предмет на извънсъдебни и правосъдни разногласия. Бъдещите експерти по връзки с обществеността научиха за възходящата икономическа стойност на авторските права с развиването на техническите благоприятни условия за издание в интернет на авторски творби, които незабавно доближават до съвсем всяка точка на света и стават обект на отбрана на интелектуална благосъстоятелност.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР