ВизиткаСтанислав Попов и Румен Рачков основават РС Консулт БГ през

...
ВизиткаСтанислав Попов и Румен Рачков основават РС Консулт БГ през
Коментари Харесай

Големите обеми данни като инструмент за постигане на устойчивост в компаниите

Визитка Станислав Попов и Румен Рачков основават " районен съд Консулт БГ " през 2007 година, до момента в който са студенти във втори курс по компютърни науки в Софийския университет " Св. Кл. Охридски ". Имат опит в разнородни уеб планове, в това число и в областта на електронното образование. Паралелно се развиват и професионално, като Попов е един от водещите специалисти на IBM за България в разбора на данни благодарение на продуктите на IBM. Като част от екипа на " IBM България " до 2017 година той основава и образова екипите за България и взе участие в разнообразни планове на компанията. От края на 2017 година двамата вземат решение да стартират да развиват като компания за разбор на данни. Попов е изпълнителен шеф на компанията, а Рачков - механически шеф. Основателите споделя за историята на и разясняват по какъв начин огромните данни могат да са потребни за постигането на задачите за резистентност на фирмите. Визитка Станислав Попов и Румен Рачков основават " районен съд Консулт БГ " през 2007 година, до момента в който са студенти във втори курс по компютърни науки в Софийския университет " Св. Кл. Охридски ". Имат опит в разнородни уеб планове, в това число и в областта на електронното образование. Паралелно се развиват и професионално, като Попов е един от водещите специалисти на IBM за България в разбора на данни благодарение на продуктите на IBM. Като част от екипа на " IBM България " до 2017 година той основава и образова екипите за България и взе участие в разнообразни планове на компанията. От края на 2017 година двамата вземат решение да стартират да развиват като компания за разбор на данни. Попов е изпълнителен шеф на компанията, а Рачков - механически шеф. Основателите споделя за историята на и разясняват по какъв начин огромните данни могат да са потребни за постигането на задачите за резистентност на фирмите. Как започнахте RSC и какво ви насочи към огромните размери данни?
Румен Рачков : Стартирахме RS Consult BG като аутсорсинг компания през далечната 2007 година, до момента в който бяхме студенти в Софийския университет. Около 10 години се развивахме в областта на създаването на софтуерни артикули, основаване и поддръжка на ИКТ системи и даже създадохме няколко продукта/стартъпа през тези години в разнообразни области. Около 2011 дори спечелихме няколко награди в областите уеб и нововъведения.

В края на 2016 година, поради динамичната обстановка на пазара и безкрайно възходящите масиви от информация и физическата неспособност на човешкия разум да я асимилира, взехме решение да срещнем клиентите си и бъдещи сътрудници с главните изгоди на Data Analytics сферата. А точно способността на организацията да интегрира и съхранява огромни масиви данни, идващи от доста на брой източници, да проучва и придава значение на тези данни, бизнесът да борави с доклади в действително време и да взема бързи решения, основани на аналитични причини.

Фокусирахме се да построяваме софтуерни решения, ориентирани към потребностите на обособени клонове на промишлеността - финанси и банки, дистрибуция и логистика и индустриални предприятия. има в редиците си дългогодишни чиновници на IBM, което е причина за съществуването на положително know-how в компанията по отношение на огромна част от артикули на IBM, в това число, Cognos Controller и други В допълнение на средствата за разбор на резултатите в исторически проект IBM създава и предлага и композиция от способи и артикули за предугаждане на бъдещите резултати благодарение на статистически модели и правенето на разнообразни сюжети, което наклони везните да използваме техни принадлежности.
Станислав Попов - изпълнителен шеф на RSC Реклама
Станислав Попов : От 2017 година насам в изградихме и непрекъснато разширяваме система за консолидация на финансово-счетоводни данни - доклади за потребностите на Advance Properties (холдинг от над 120 дъщерни сдружения и 8 асоциирани сдружения, ситуирани на територията на 24 държави). Паралелно с това са направени и огромен набор от управнически, месечни, финансово-счетоводни доклади за компании като " Хювефарма " ЕООД, " Хювефарма " - Италия, Qalian - Франция, Laboratoire Meriel - Франция, " БМФ Порт Бургас " ЕАД (пристанище Бургас), Параходство " Български морски флот " (холдинг от над 50 компании), " Нова броудкастинг груп ", " Нет Инфо ", VBox7, " Дарик Нюз ", " Футбол Про Медия " и доста други. Във всички тези случаи беше затрупан целият развой на разработка - от събиране на условията на бизнеса, през разработка на модела на данните и нужните трансформации до създаване на докладите и надзор на достъпа до информация според от позицията на потребителя. Всички доклади, които сътворяваме през годините, са по отношение на нужните и изисквани финансово-счетоводни рамки, които са проверявани от самостоятелни инспектори.
Големите размери данни са значими, само че към момента мъчно разбираеми за фирмите. От каква помощ се нуждаят най-много?
Румен Рачков : Притежавайки знанията, уменията и инструментите да боравим с огромни размери от данни и виждайки възходящата потребност от принадлежности за отчитане на устойчивостта на фирмите, през 2022 година взехме решение да разтеглим експертността си в тази област и да предложим автоматизирани и одитируеми на финансово равнище ESG отчети.

От 2024 година фирмите в Европейски Съюз с над 250 чиновници ще са задължени да подават ESG отчети, които ще бъдат проверявани от национални институции във всяка страна. Те ще наблюдават за навременното подаване на отчетите и коректността на данните. Тепърва на равнище Европейски Съюз следва да се посочи кои ще са институциите, които наблюдават за подаването на ESG отчети и за коректността на данните в тях. Очаква се това да стане през 2023 година Прогнозите са, че тези функционалности ще бъдат вменени на към този момент съществуващи институции посредством разширение на техните права. Към настоящия миг се знае, че в случай че не съблюдават ESG стандартите и регистрират подвеждаща или неверна информация, фирмите ще заплащат санкции, а също по този начин това ще оскъпи финансирането им при нужда. Понякога е даже допустимо банките или тържищата да откажат финансиране при липса на одитируеми данни.
Какви решения има за тези отчети?
Станислав Попов : На този стадий множеството консултантски компании в региона изготвят ESG отчетите въз основата на въпросници и събиране на финансови документи. Това е главно ръчна работа, която от своя страна е причина за допускане на неточности. Затова ние още веднъж се насочихме към избора на подобаващ автоматизиран инструмент, с който да помогнем на клиентите и бизнес сътрудниците си да намерят метод за надеждно и правилно отчитане на всички нужни параметри за правенето на одитируеми отчети.
Реклама
И в това поле взехме решение да се доверим на IBM, с които имаме дългогодишни партньорски взаимоотношения. В началото на 2022 компанията придобива един от водачите на пазара -, който е от 15 години е водещ снабдител на програмен продукт за разбор на данни за отчитане на достиженията при опазването на околната среда и цялостното ръководство на устойчивостта на една организация.
Румен Рачков - механически шеф на RSC
Румен Рачков : С помощта на този програмен продукт имаме опцията да автоматизираме събирането и консолидирането в една среда на над 500 разнообразни вида данни и като резултат от автоматизираната им обработка да се генерират всички типове съществени рамки доклади. Платформата предлага персонализирани дашборди, които дават опция на фирмите да ръководят и рапортуват за екологичните цели, да разпознават опциите за успеваемост и да правят оценка риска за резистентност.
Как огромните размери от данни могат да оказват помощ за реализирането на задачите за резистентност?
Станислав Попов : За да имат действителен прогрес към резистентност, фирмите се нуждаят от способността да трансформират данните в предсказуеми прозрения, които им оказват помощ да вземат по-интелигентни, използвани решения всеки ден. За тази цел е нужен програмен продукт, който да им бъде източник на вярна информация в действително време за анализиране и схващане на данните за излъчванията в цялата среда на техните бизнес интервенции. и възходящият боеприпас от AI технологии на IBM са съвършеният инструмент за подкрепяне на фирмите да основат по-устойчиви интервенции и вериги за доставки.

се предлага като SaaS решение и работи в мултиклауд среди, което го прави елементарно за систематична поддръжка. Използва се от клиенти като Microsoft, Qantas, CBRE, Uber, abrdn и Celestica.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР