ВизиткаДоц. д-р Кирил Панайотов, дм, завършва Mедицина в Плевен през

...
ВизиткаДоц. д-р Кирил Панайотов, дм, завършва Mедицина в Плевен през
Коментари Харесай

Скоро ще предложим още повече удобства за нашите пациенти

Визитка Доц. доктор Кирил Панайотов , дм, приключва " Mедицина " в Плевен през 1989 година През 1994 година придобива компетентност " Физиотерапия, курортология и рехабилитация " във ВМИ - София. През 2000 година приключва " Здравен мениджмънт " в СА " Д. А. Ценов " - Свищов. През 2013 година придобива просветителна и научна степен лекар по медицина, а през 2015 година - академично звание доцент към районно управление (на МВР) " Ангел Кънчев ", където преподава и до през днешния ден. През вашата болница минаха голям брой заболели с коронавирус, по какъв начин ги лекувахте и наблюдавате ли късни затруднения от болестта?
- За хода на лекуването оказват въздействие фактори като възраст, съпътстващи болести, имунизация и други. Спрямо тях следим няколко групи пациенти, при които вирусът минава друго. Дори и в този момент, когато към този момент е отшумяла вълната на коронавирус, идват пациенти с инсулт или тромбоемболия, които дават позитивен резултат при тестване. Лекуваме ги в профилиран бранш, паралелно с главното заболяване.

Новият вид " Омикрон " също е рисков, защото при всеки човек инфекцията протича друго. Възможно е след това да остави трайни затруднения и да аргументи, както при много от преболедувалите коронавирус пациенти, сърдечно-съдови и неврологични болести и ендокринни нарушавания.
" Медика " е болница, която ползва голям брой новаторски способи на лекуване. Вие сте една от лечебните заведения в България с извънредно съвременно лекуване на инфаркт и измежду първите по тромболизи. Защо решихте да инвестирате в тези области?
- Заболяванията на сърдечно-съдовата система предизвикват най-голяма смъртност измежду популацията в България. Започнахме точно от най-голямата група нуждаещи се пациенти. При инфаркт - сърдечен или мозъчен, съществува понятието " златен час ", в границите на който прогнозата за лекуване и възобновяване е добра. Затова създадохме система за ранна реакция и подобрихме информираността на обществото. Въведохме нови способи за инвазивно лекуване като ротаблация и други Продължаваме да се развиваме и напълно скоро ще може да предложим повече улеснения за нашите пациенти.
Реклама Как задържате младите лекари в България?
- Протягаме ръка на нововъведенията. Всеки доктор е добре пристигнал с оферти, обосновано искане за специализация или нова инсталация. Насърчаваме и научното им развиване. УМБАЛ " Медика Русе " е база за образование на студенти и специализанти от 5 университета. Част от лекарите и експертите по здравни грижи от болничното заведение заемат и университетски длъжности.

Управлението на фрагменти в областта на опазването на здравето е колкото забавно, толкоз и предизвикателно. За да осигурим безупречна здравна грижа, ние би трябвало да подсигуряваме на първо място почтено заплащане и успокоение на своя личен състав. Това беше и причина да основем единствената в България ведомствена детска градина към болница, от която през днешния ден се възползват над 80 от чиновниците на " Медика ".
По какъв метод би трябвало да се промени здравната система, с цел да получават медиците почтено възнаграждение като цяло?
- Като всяка операция се остойности рационално и съответната цялост образува равностойността на труда. Тази калкулация да бъде заложена в настоящия или различен модел на финансиране в болничната и извънболничната помощ. От друга страна, с непрекъснатото развиване на медицината от ден на ден навлиза роботизацията. Съчетанието на човешките мозък, око и ръка обаче не могат да бъдат сменени от машините, а единствено подкрепени от тях.
Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Здравеопазване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР