Вицешампионът Борусия Дортмунд в Бундеслигата. Тимът на Един Терзич спечели

...
Вицешампионът Борусия Дортмунд в Бундеслигата. Тимът на Един Терзич спечели
Коментари Харесай

Дортмунд излъга Кьолн, Леверкузен надви Лайпциг

Вицешампионът Борусия Дортмунд в Бундеслигата. Тимът на Един Терзич завоюва с 1:0 против Кьолн с гол в 88-ата минута на Дониел Мален.

Двата отбора направиха много слаб мач – през първите 45 минути имаха единствено по един прецизен удар. Дейви Зелке уцели гредата за гостите от 15 метра след рикошет. Грегор Кобел пък парира на два пъти парира удари на Саргис Адамян.

Така в 88-ата минута Борусия Дортмунд стигна до попадение. След ъглов удар Феликс Нмеча продължи към Мален, който на далечната греда се разписа за 1:0.

По-рано Байер Леверкузен победи носителя на Купата и на Суперкупата на Германия с 3:2. Жереми Фримпонг откри резултата за отбора на Шаби Алонсо в 24-ата минута, а Йонатан Та повиши на 2:0 девет по-късно. Шест минути преди почивката Дани Олмо върна един гол за гостите.

В 64-ата минута Байер стигна до трето попадение – Фримпонг изведе Флориан Вирц, който с прехвърлящ удар преодоля Янис Бласвич. Девет минути по-късно дебютантът Лоис Опенда вкара за 3:2.

В дуел с осем гола Аугсбург и Борусия Мьонхенгладбах приключиха 4:4. Това е подравнен връх за най-резултатен мач в откриващия кръг на Бундеслигата. Досега той се държеше от Байерн, който през 2020 година разруши Шалке с 8:0.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР