Вицепрезидентът посочи, че до ден-днешен продължават опитите за посегателства върху

...
Вицепрезидентът посочи, че до ден-днешен продължават опитите за посегателства върху
Коментари Харесай

Илияна Йотова: В сърцата и умовете си се съизмерваме с върха на свободата

Вицепрезидентът уточни, че до ден-днешен не престават опитите за похищения върху българската история и прикани българите да помним предишното си, с цел да го съхраняваме за бъдещите генерации.

 

Ето цялостния текст на обявата на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова:

 

Честит ден на българската независимост!

 

3 март 1878 година възвести възкръсването на българската страна след пет века иго. Пътят на българската независимост потегли от духовното Възраждане на българския народ, от силата на вярата и просвещението, мина през хайдушките пътеки, революционните комитети на Левски, през саможертвата на априлци, с цел да стигне до Руско-турската освободителна война.

 

3 март 1878 година сбъдна изстрадания идеал за свободна България. 3 март роди Българското съединяване и Българската самостоятелност!

 

145 години по-късно не стопират похищенията на знайни и незнайни " родолюбци “ върху изстраданата българска история. Българската памет е по-силна от тях! Нашите родители ни възпитаха с облиците на опълченците, на достойните българи, които не пожалиха себе си за свободна и самостоятелна Родина. Така възпитаваме и ние децата си!

 

Днес още веднъж ще изкачим чутовната Шипка с възприятие на поклонение и горделивост! Всеки ден в сърцата и мозъците си се съизмерваме с върха на свободата!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР